Säkerhetshandläggare till Försvarsmaktens Logistik, enhet Försörjning

2020-01-15

Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. 

Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Tjänsten är placerad vid enhetens Ledningsstödsavdelning, som fungerar som enhetens stab.

I befattningen ingår arbete med säkerhetsskyddsanalyser, säkerhetsplanering samt ansvar för uppföljningsarbete. Du jobbar förebyggande och aktivt med arbetet i säkerhetsskydd inom enheten. God förmåga att arbeta med dokumentation och styrande dokumentation samt regelverk.  Rådgivning till verksamheten är en naturlig del av det dagliga arbetet. Du kommer att samverka med Försvarsmaktens förband samt andra aktörer och myndigheter i säkerhetsskyddsfrågor.

Du kommer även genomföra säkerhetsrapportering och rapportering av skyddsvärd och säkerhetshotande verksamhet. Du genomför utredningar av inkomna säkerhetsrapporter.

Kvalifikationer

• Erfarenhet/utbildning av att arbeta med säkerhetstjänst

• Gymnasial utbildning med godkända slutbetyg

• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

• God datorvana

• Körkort (lägst klass B)

Meriterande

• Eftergymnasial utbildning

• Utbildning i militär säkerhetstjänst

• Arbetslivserfarenhet inom området säkerhetsskydd

• Erfarenhet av att genomföra säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsplanering

• Erfarenhet av att genomföra riskanalyser

• Kunskaper om olika lagrum som Säkerhetsskyddslagen, samt Försvarsmaktens FFS och FIB

• Kunskap och erfarenhet av myndighetsarbete t.ex. analyser och utredningsarbete

• Erfarenhet av systematiskt skyddsarbete, t.ex. brandskydd

• Erfarenhet i att utbilda och föreläsa

Personliga egenskaper

Du är en person med ett gott omdöme, du har ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Ditt utvecklade ordningssinne hjälper dig att skapa struktur och du är en person med stor noggrannhet. Du har en hög social förmåga och du finner det naturligt att arbeta utåtriktat och tillsammans med andra och du har god samarbetsförmåga. För att du ska trivas hos oss är det är viktigt att du känner stort ansvar för både dina egna arbetsuppgifter som såväl det gemensamma resultatet. Du är en analytisk person som kan identifiera fel, brister och problem och dess olika beståndsdelar. Du har hög arbetskapacitet och stresstålighet samtidigt som du är flexibel. Ditt engagemang och kunskap behövs för att vidareutveckla verksamheten. Tillsammans med dina medarbetare kommer du också att få möjlighet att bygga upp nya rutiner och utveckla verksamheten. Vi tror därför att du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i nära samarbete med kollegorna.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Mer information

Övrigt

• Tillträde enligt överenskommelse.

• Placeringsort Arboga.

• Arbetet innebär en hel del resor inom landet.

• Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-07.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Tomas Malmkvist, 070-666 93 98

Fackliga företrädare:

Kurt Ragnarsson SEKO

Pernilla Kjellgren SACO

Håkan Antonsson OFR/S

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 08-788 75 00

--------------------------------------------------------

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten i Arboga genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information