Stridsledningsofficer Logistik (RO) till 181 Pansarbataljonen på Gotland

2020-01-21

181.Pansarbataljonen (tidigare 18 stridsgruppen)

181 Pansarbataljonen är sedan 1 juli 2017 etablerade på Gotland. Vår huvudsakliga fokus är markstridsförmåga och består av ett mekaniserat kompani, ett stab- och trosskompani och ett stridsvagnkompani. Från 1 januari 2020 tillhör vi Gotlands regemente (P18).

 

Befattningsbeskrivning

Stridsledningsofficer Logistik ingår i ett ledningslag och i fältmiljö jobbar du i antingen tält, stridsfordon eller ledningscontainer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att följa upp stridsgruppens logistiklägesbild och stridsvärde samt leda del av logistiken inom stridsgruppens område. Du samverkar med andra delar av staben och orienterar övriga förband om aktuellt logistikläge. I det dagliga arbetet deltar du i, och följer upp utvecklingen av logistikfunktionen. DU kommer att ha ett särskilt ansvar för att följa upp transportfunktionen.

 

Formellt krav

• Godkänd officersutbildning (OF/OR)

• Uppfyller FM Fyss

• B-körkort

 

Meriterande

• Mångårig erfarenhet av logistiktjänst såsom trupputbildning och truppföring på olika nivåer.

• Erfarenhet av tjänstgöring inom logistik vid mekaniserat förband.

• Erfarenhet av tjänstgöring på bataljonsnivå.

• Goda kunskaper om flera av de gemensamma systemen inom markstridsfunktionen, främst inom strid med mekaniserade förband.

• Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

• God fysisk status.

• Erfarenhet av PRIO samt LIFT

• Militära förarbevis personterrängbil, tungt släp, tung lastbil

• Körkort B/BE/CE

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann och kan hantera stora mängder information samt omsätta det i konkreta bedömningar och order.  Du har god taktisk förståelse och bör ha erfarenhet av förbands- och/eller funktionsledning.

Du har god kunskap om och förståelse för mekaniserade förbands uppträdande och strid.

Tjänstgöring i staber ställer höga krav på individen både i form av personliga färdigheter och personlig mognad och integritet. Vidare innebär detta att varje stabsmedlem måste kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål. 

Kommunikationsförmåga, effektivitet, förtänksamhet, noggrannhet, samt stresstålighet är ledord. Arbetssituationen präglas bland annat av tempoväxlingar. Ordning och reda, kreativitet, analytisk förmåga samt flexibilitet kan komma till nytta vid lösandet av uppkomna uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer information

 

Är du redan anställd inom försvaret, vänligen uppge din nuvarande anställning i ansökan.

 

Frågor?

Förfrågningar om befattningen kan göras till Tjf C 18 SG Mj Per Wallin 0498 – 29 58 16 eller Personalchef C S1 Mats Lundin, 072-387 97 52.

Fackliga representanter:  OFR/O Karl-Johan Boberg (Karl-Johan.Boberg@Officersforbundet.se)  OFR/S Freddy Tullgren (Freddy.Tullgren@forsvarsforbundet.se) SEKO Thomas Klasson (thomas.klasson@mil.se), SACO FM, Saco-S-FM@mil.se

Övrigt

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Tofta skjutfält, Gotland

Lön: Individuell lönesättning

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 mån provanställning.

Urval sker löpande, skicka in din ansökan redan idag!

 

Välkommen med din ansökan!. Den ska innehålla CV samt personligt brev som på ett tydligt sätt beskriver på vilket sätt du är bäst lämpad som kandidat.  

--------------------------------------------------------

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. 2020 tar förbandet över ansvaret för Stridsgrupp Gotland från P4. Huvuduppgiften är att samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Officer hos Försvarsmakten i Gotland genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information