Dokumenthanteringsenheten söker registrator till Gotland

2020-02-03

Dokumenthanteringsenheten (DokhE) söker en registrator till P 18 med placering i Visby. Vi söker en medarbetare som vill vara med och utveckla vår avdelning inför framtiden. Här får du chansen att utvecklas inom området i en spännande miljö!

Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tid. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som registrator kommer du arbeta med registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar. Du kommer också hantera förfrågningar från allmänheten och ge stöd och service till Försvarsmaktens handläggare i dokumenthanteringsfrågor samt hantera övriga arbetsuppgifter som förekommer inom avdelningen. Som registrator har du grundplacering i Visby men i tjänsten ingår det att hjälpa till på andra orter när så krävs. Arkiveringsuppgifter ingår även i arbetsuppgifterna i mindre omfattning. Du förväntas delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Krav

- B-körkort.

Kvalifikationer

- Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt, har ett öga för detaljer och levererar resultat.

- Du arbetar självständigt och är ansvarstagande.

- Du är serviceminded, tycker om att arbeta som ett team och stöttar andra i ditt arbete.

- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande

- Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten.

- Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem och hantering av elektroniska handlingar.

- Erfarenhet av arbete på statlig expedition.

- Diplomerad registratorsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

- Arkivkunskap.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om ordning och reda, har ett strukturerat arbetssätt tillsammans med en positiv attityd och ett högt säkerhetstänk. Du är noggrann och kan arbeta organiserat under tidspressade situationer samtidigt som du har förmåga att arbeta i grupp men även självständigt. Du har ett öppet sinnelag, är kommunikativ som person och gillar att utforska nya lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av rekryterande Chef Lena Åberg, 072-395 34 55

Mer information

Övrigt

Resor i tjänsten kan förekomma, främst inom Sverige. Befattningen är en tillsvidareanställning. FM tillämpar sex månaders provanställning. Arbetsort: Visby. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning, ange löneanspråk i ansökan. 

Fackliga kontaktpersoner

SACO: Camilla Robertsson

SEKO: Lise-Lott Larsson

OFR-S: Freddy Tullgren

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

--------------------------------------------------------

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Registrator hos Försvarsmakten i Gotland genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information