Sektionschef

Publiceringsdatum: 2023-11-29

Skulle du vilja jobba inom chefer och verksamhetsledare? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som sektionschef, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten. Detta är ett jobb på heltid där Försvarsmakten letar efter någon under tills vidare.

Om du redan bor i närheten av Arboga, är det här din chans att söka ett spännande jobb Företaget Försvarsmakten erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som sektionschef, offentlig förvaltning har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Bli en del av teamet hos Försvarsmakten som sektionschef, offentlig förvaltning genom att ansöka senast onsdag den trettonde december 2023.


Jobbannons

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på!

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemsförband (FMTIS) söker en sektionschef till Systemförvaltningsenheten i Arboga. Hos oss erbjuds både externa och interna utbilldningar inom ditt område. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och uppmuntrar till träning på arbetstid tre timmar i veckan.

Om verksamheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT- system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett  kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla funktionella, säkra och robusta IT-system för att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Vi söker nu en sektionschef till Arboga. På sektionen ansvarar vi för förvaltning av IT-system inom flera olika områden.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare. Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions-, arbetsmiljö och  budgetansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef och arbetsgivarrepresentant är du primär mottagare av din organisations tilldelade uppgifter. Som sektionschef kommer du att leda en grupp med engagerade och drivna medarbetare vars huvudsakliga uppgifter är att förvalta och vidmakthålla IT-system vilket omfattar livscykelhantering, omvärldsbevakning samt att säkerställa att IT-systemen uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk, främst inom tillgänglighet, robusthet och säkerhet. Du ansvarar för att teamen i din sektion har de nödvändiga förutsättningarna för att självständigt kunna utföra uppgiften och stödja kunden på bästa sätt. Du samverkar med olika människor, inom och utanför enheten, gällande den verksamhet som sektionen ansvarar för. Du ingår också i ledningsgruppen för avdelningen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • coacha, inspirera och vidareutveckla din personal
 • bidra till vidareutvecklingen av organisationens arbetssätt
 • stödja övriga organisationen med expertis inom arbetsområdet
 • delta i organisationsövergripande samarbeten
 • delta i utbildnings- och förbättringsarbete
 • rekrytering
 • budgetering och uppföljning.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund.

Kvalifikationer

 • flerårig och dokumenterad erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivaransvar
 • akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig
 • erfarenhet av arbete inom IT-systemförvaltning
 • erfarenhet av processorienterat arbetssätt, gärna ITIL
 • goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
 • B-körkort är ett krav.

Meriterande

 • erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten, gärna inom IT-området
 • erfarenhet av framtagande av förvaltningsplaner för IT-system
 • erfarenhet av stödsystem inom IT-området, t.ex. ärendehantering och CMDB.

Personliga egenskaper

Du är en positiv person som gillar att ta initiativ, ansvar och leda andra. Du är öppen, lyhörd, prestigelös och trygg i dig själv samt har lätt för att framföra dina åsikter på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du vill utvecklas i din roll och har ett starkt driv. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning (inledas med 6 månaders

provanställning).

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Arboga.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta  Anders Guth, 076-850 04 63.

För information om anställningsvillkor FMTIS J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare

SACO Agnetha Landquist

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Anna Tuulik

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-13. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSektionschef, offentlig förvaltning
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som sektionschef, offentlig förvaltning med placerings i Arboga. Om det låter intressant att arbeta som sektionschef, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2023-12-13.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Sektionschef S3 till 1. MIlitärpolisbataljon

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Upplands-Bro.

2023-12-13

Mer info

Sektionschef Ledningsstödsektionen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som sektionschef, offentlig förvaltning i Enköping.

2024-02-16

Mer info

Sektionschef till ny Markverkstad i Kristinehamn

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som verkstadschef i Kristinehamn.

2024-02-02

Mer info