Erfaren kommunikatör till Norrbottens regemente

Publiceringsdatum: 2020-03-11

Erfaren kommunikatör till Norrbottens regemente

Om befattningen

Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde och i omvärlden har förändrats och regeringen har därför beslutat att den militära förmågan ska öka. För att bygga ett starkare försvar övar vi mer. Vi ska också vara öppna och berätta om vår verksamhet för omvärlden. Som kommunikatör bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen och du blir en viktig medarbetare i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten.

Som kommunikatör på Norrbottens regemente, I 19, kommer du att arbeta med både intern och extern kommunikation. Arbetet är omväxlande, med stimulerande utmaningar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att följa verksamheten i fält, att skriva artiklar och publicera för webb och intranät, att formge annonser och broschyrer, att utveckla våra kanaler på sociala medier samt att ge chefsstöd inom kommunikation. Arbetet innebär också kontakt med media och stöd till krigsförbandens rekryteringsarbete.

Din placering blir vid kommunikationsavdelningen på regementsstaben, som består av en kommunikationschef och tre kommunikatörer. Resor, främst inom landet, och arbete på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom kommunikation eller kompetens/utbildning vi bedömer likvärdig
  • Arbetslivserfarenhet av kommunikativt arbete, gärna inom en större organisation
  • Mycket god förmåga att hantera texter och att uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska
  • Goda kunskaper inom fotografering och bildbehandling
  • Goda kunskaper inom grafisk formgivning med Adobes programvaror
  • Goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av att självständigt producera rörlig bild
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av kommunikationsarbete i Försvarsmakten eller annat arbete i Försvarsmakten som vi bedömer meriterande
  • Godkända betyg från värnplikt, alternativt GMU eller insatsutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker en person som kompletterar nuvarande arbetsgrupp och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas hos oss tror vi att du är en öppen och drivande person som är beredd att arbeta självständigt och ta stort ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som inte tvekar att hjälpa dina kollegor när det behövs. Arbetsuppgifterna är varierade och tidsförhållandena ibland korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig och snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har inget emot att lämna skrivbordet för att följa verksamheten, som pågår dygnet runt, året om i alla väder.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysning om befattningen

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten. Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas. Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Anställningen är civil och avser heltid.

Arbetsort: Boden

Tillträde: 1 september 2020 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Kommunikationschef Anna-Lena Hesse, tel 0921-34 80 78

Fackliga företrädare

Nås via Försvarsmaktens växel, tel  0921-34 80 00

OF Bothnia: Per Davidsson

SEKO-F: Ann-Charlotte Aittamaa

Försvarsförbundet: Annelie Forshage

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeInformatör/Kommunikatör

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som informatör/kommunikatör med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som informatör/kommunikatör hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-04-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Sambandsbefäl till Norrbottens Flygflottilj

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som specialistofficer i Luleå.

2020-03-27

Mer info

Sambandsofficer till Norrbottens Flygflottilj

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Luleå.

2020-03-27

Mer info

HR-chef till Norrbottens flygflottilj

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som personalchef/hr-chef i Luleå.

2020-03-19

Mer info