Redovisningshandläggare

Publiceringsdatum: 2020-04-09

Redovisningshandläggare

Har du några års erfarenhet inom ekonomiarbete och goda kunskaper inom redovisning? Är du driven, ansvarstagande och med ett högt kund- och servicefokus? Då är det dig vi söker!

Tjänsten passar dig som trivs att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom ekonomi. Du kommer b.la. arbeta självständigt med löpande bokföring, olika typer av avstämning samt hantera kund- och leverantörsreskontra i systemet SAP/PRIO.

Om enheten

Försvarsmaktens Ekonomiredovisningsavdelning är placerad i Boden med femtiotalet anställda. Vi arbetar sedan några år teambaserat, vilket innebär att varje team har sin spetskompetens utöver leverantörsfakturahantering. Teamen är självstyrande och kompetensöverföring mellan medarbetare är en naturlig del av arbetsdagen, så även utvecklingsarbete ofta i LEAN-form i mindre grupper.

Vi värdesätter och strävar efter en så god arbetsmiljö som möjligt. Alla medarbetare på arbetsplatsen är viktiga och kan bidra till en inkluderande, mångfaldsfacetterad och engagerad miljö. Utbildningar i form av ekonomiutbildning, internutbildning och inspirationsföreläsning förekommer för arbetsplatsens medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi på Ekonomiredovisningsavdelningen strävar efter att erbjuda alla medarbetare möjligheter till varierande arbetsuppgifter för att bidra till både verksamhetens - och den individuella utvecklingen. Mycket av arbetet styrs självständigt mot tydliga mål av någon av de fem specialiserade grupperna som finns inom avdelningen.

Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna du kommer ha är:

 • Svara för redovisningsuppgifter, både löpande och vid bokslut för hela Försvarsmakten
 • Handlägga redovisningsuppgifter för kund- och leverantörsreskontra
 • Leverantörsfaktura hantering

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som är minst gymnasieekonom eller motsvarande erfarenhet
 • Du har stort intresse för siffror och service
 • God datorvana och kunskaper i Excel
 • Har 3- årig gymnasiekompetens
 • Har erfarenhet av redovisnings och bokslutsarbete

Meriterande

 • Erfarenhet från Försvarsmakten
 • Erfarenhet av affärssystemet SAP
 • Civilekonomutbildning

Personliga egenskaper

SAP-lösningen förutsätter ett processorienterat arbetssätt vilket gör att det är viktigt att du har förmåga att samarbeta med andra, är pedagogisk och har lätt för att skapa kontaktytor även utanför den egna organisationen. Vi ser att du är uthållig, flexibel, självständig, innovativ samt känner dig bekväm i beslutsfattande och prioriteringar. Du har en prestigelös inställning samt är noggrann och ansvarstagande som person och behöver vara bra på att planera och strukturera ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha en stor motivation och engagemang samt ha en god service- och kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. 

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Befattning är placerad i Boden.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen:

Susanna Winblad von Walter, Avdelningschef, susanna.winblad-von-walter@mil.se, 0921-34 84 64

Annika Carlsson, Sektionschef, annika.carlsson@mil.se, 073-04 82 564

Anki Granström, Sektionschef, ann-chatrine.granstrom@mil.se, 073-241 94 37

Fackliga företrädare:

SACO - Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO – Monika Danielsson (FM HRC)

OFRO – Therese Lund (FM HRC)

OFRS – Freddy Tullgren (Försvarsförbundet, nås via 08-402 40 00)

Samtliga kan nås via växeln 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeRedovisningsassistent

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som redovisningsassistent med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som redovisningsassistent hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-04-19.

Relaterade jobb

Redovisningshandläggare

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Boden.

2020-04-27

Mer info

Skolinformatör till Försvarsmakten (GSS/K)

Försvarsmakten söker personer till tjänsten som soldat/sjöman i ospecificerad arbetsort.

2020-04-01

Mer info

Driftingenjör/servertekniker till försvarsmakten i Enköping

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som it-tekniker/datatekniker i Enköping.

2020-03-23

Mer info