Inköpare

Publiceringsdatum: 2021-10-13

Försvarsmakten - Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”.

Befattningen erbjuder

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Försvarsmakten erbjuder dessutom sina medarbetare möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid.

Inköpsenheten

Inköpsenheten arbetar med kommersiell verksamhet inom Försvarsmakten och består av ca 100 medarbetare fördelade på fem avdelningar. Till avdelningen Fastighet och arbetsplatsservice söker vi en ny medarbetare. Avdelningen har sin verksamhet på orterna Boden, Karlskrona och Stockholm. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt. Inköpsenheten ingår för närvarande i Försvarsmakten HR-centrum men från 1/1 2022 tillhör Inköpsenheten Försvarsmaktens logistik (FMLOG) och utökar från nuvarande fem till sex avdelningar.

Arbetsuppgifter

Som inköpare arbetar du med operativt inköp inom utpekade kategorier. Det innebär blanda annat att genomföra avrop från avtal samt upphandlingar under direktupphandlingsgränsen enligt gällande lagar, beslut, rutiner och instruktioner. I tjänsten ingår det även att utreda inkomna uppdrag, skicka ut offertförfrågningar, ha leverantörskontakter, skapa inköpsordrar, ta emot ordererkännande mm. En annan viktigt del i arbetet är kundkontakten och att informera beställande kunder om lagar, beslut, rutiner och instruktioner.

Kvalifikationer

  • Gymnasieexamen med inriktning mot ekonomi, inköp, natur, teknik, eller samhällskunskap, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • God kunskap i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

 Meriterande

  • Eftergymnasial utbildning med kommersiell inriktning eller motsvarande kompetens som anses likvärdig
  • Erfarenhet av inköps- eller upphandlingsuppgifter
  • Erfarenhet av affärssystem SAP

Personliga egenskaper

Som inköpare krävs det att du har gott omdöme, är serviceinriktad och duktigt på att prioritera. Arbetet utförs ofta i samverkan med andra kollegor och du ska vara bra på att samarbeta samt tycka om att arbeta i team. Det krävs även att du kan arbeta självständigt där du är resultatinriktad, uthållig, kvalitetsmedveten och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Arbetsort: Boden

Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen

Urban Bengtsson, Avdelningschef Fastighetsdrift och arbetsplatsservice, 070-284 7700

Jonas Berglund, Kategoriledare, 072-535 71 64

Fackliga företrädare

SACO – Camilla Robertsson (HKV), Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO – Pia Almström (HKV)

OFRS – Kjell Tetzlaff (HKV) 

OFRO – Arne Nilsson (HKV)

Samtliga nås via växeln: 0505 - 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeInköpare
YrkesområdeFörsäljning, inköp, marknadsföring

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som inköpare med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som inköpare hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-11-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Planeringsofficer till Övnings- och skjutfältsavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Skövde.

2021-09-24

Mer info

Försöksledare och expert på explosiva varor FOI-PERS-2021-340

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som depåtekniker, prospektering i Botkyrka.

2021-09-29

Mer info

Kurschef med HR-kompetens

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-specialist/hr-adviser i Stockholm.

2021-09-29

Mer info