Försöksledare och expert på explosiva varor FOI-PERS-2021-340

Publiceringsdatum: 2021-09-29

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Har du kunskap om hantering av vapen och explosiva varor? Har du erfarenhet av försöksledning? Tycker du om att arbeta tillsammans med andra och lockas av att arbeta med experimentell forskningsverksamhet? Då är det här ett jobb för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta som försöksledare med vapen och explosiva varor inom vår experimentella verksamhet. Du leder och deltar i försök där vi t.ex. studerar strukturrespons hos material eller karaktäriserar egenskaper hos sprängämnen och vapen. Arbetet bedrivs i projektform av både långsiktig forskningskaraktär och mer kortsiktigt direktstöd.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med explosiva varor. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du har tidigare erfarenhet av försöksledning, vilket innefattar både planering och genomförande av försök. Du har lätt att samverka med olika expertkompetenser, både inom FOI och med andra myndigheter. Erfarenhet av att arbeta på myndighet inom försvars- eller säkerhetssektorn, t.ex. Försvarsmakten, FOI, FMV, MSB eller Polisen, är meriterande. Kunskap om Försvarsmakten och dokumenterad kunskap och erfarenhet om vapen, stridsdelar och ammunition är meriterande liksom om du har gått FEX-kurs (föreståndare explosiv vara). Du är bra på att skriva för olika målgrupper, både vetenskapligt och mer kundanpassat och har god förmåga att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av att bedriva utbildning/undervisning är meriterande.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Skydd och verkan som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 1 november!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Thomas Öst. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnTotalförsvarets Forskningsinstitut, Foi
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021005182
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDepåtekniker, prospektering
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till denna tjänst som depåtekniker, prospektering med placerings i Botkyrka. Om det låter intressant att arbeta som depåtekniker, prospektering hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi skickar du in din ansökan senast 2021-11-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Expert inom mjukvara, simulering och modellering

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som civilingenjör, teknisk fysik i Linköping.

2021-11-15

Mer info

ILS-ingenjörer med fokus på metodutveckling och kompetensförsörjning

Försvarets Materielverk söker två personer till tjänsten som civilingenjör, maskin i Stockholm.

2021-11-16

Mer info

LedSS söker IT-personal inom drift och förvaltning IT-system

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som mjukvaruutvecklare i Enköping.

2021-10-06

Mer info