Ledningsregementet söker dig med akademisk examen som vill bli officer

Publiceringsdatum: 2021-04-15

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning.

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband som stödjer armén, marinen och flygvapnet inom ledning, samband, telekrig, psykologiska operationer och meteorologi- och oceanografi.

Vi söker blivande officerare som ska leda förband inom:

Samband/ledningssystem/telekrig där du arbetar med it- och ledningssystem, kryptosystem, telesignaler och informationshantering. Här är det bra att ha teknisk förståelse och förmåga att förena teori och praktik.

Teknisk tjänst där du arbetar som teknisk chef. Som teknisk chef är du kunnig och drivande inom teknikområden, t.ex. sambands- och ledningsmateriel, fordon, vapenmateriel och optisk materiel.

Psykologiska operationer har som mål att påverka beteenden och attityder hos målgrupper i ett konfliktområde. Kommunikationskanaler som kan användas för att nå ut med budskap är främst möten och samtal, men även tryckta produkter och radiosändningar. Här är det meriterande om du har erfarenhet som projektledare från marknadsföring- och mediaproduktion, erfarenhet från områdena underrättelseanalys och/eller freds- och konflikhantering.

När du har genomfört din särskilda officersutbildning (SOFU) kommer du jobba som officer vid Ledningsregementet med placering i Enköping. Plutonchef/stf plutonchef, officer i teknisk tjänst eller befattning i stabstjänst är exempel på första befattning efter genomförd utbildning.

Krav

Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.

Uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.

Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande

Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.

Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.

En bakgrund inom ledning/samband, logistik, teknik, statsvetenskap eller annan bakgrund/utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Körkort B

Personliga egenskaper

Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver såväl mycket god stresstålighet som samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär. 

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-17. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer.

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat intervjuer och tester som genomförs löpande i Stockholm eller Malmö efter att annonsen stängts. Om du går vidare i rekryteringen så kommer du bjudas in att träffa representanter för Ledningsregementet där ni tillsammans kan komma överens om jobbet passar för dig.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön. Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta kapten Patric Andersson 0171/15 70 00.

Facklig representant för Ledningsregementet är

Officersförbundet (OFR/O), Magnus Johansson

Försvarsförbundet (OFR/S), Clarence Arnstedt

SACO-S, Ann-Marie Löwfenberg

SEKO, Christian Hedberg

(samtliga nås via vxl på telefon 0171-15 70 00)   

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeOfficer

Ansökan

Försvarsmakten söker fem personer till denna tjänst som officer med placerings i Enköping. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-05-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Har du en akademisk examen och vill bli officer på Pansarbataljonen, I19

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Boden.

2020-11-23

Mer info

Har du en akademisk examen och vill bli officer vid I19/AJB?

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som officer i Arvidsjaur.

2020-12-17

Mer info

Ledningsregementet söker officer med inriktning mobiliseringsplanering

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Enköping.

2021-03-08

Mer info