IT-försvarsförbandet söker chef till förbandsträningsgrupp

Publiceringsdatum: 2021-04-16

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att verka som chef för förbandets nya grupp, förbandsträningsgrupp (FTG). Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att, tillsammans med handläggare, koordinera samt sammanhålla förbandets utbildningsverksamhet. Uppgifterna varierar ifrån att samverka med interna såväl som externa aktörer samt planera och strukturera utbildningar inom kompetensutveckling, både för befintlig personal och Försvarsmaktens nya värnpliktsinriktning, cybersoldat. Du ansvarar för ledning och styrning inom tidigare nämnda inriktningar. Då detta är en nystartad sektion finns det stora möjligheter för dig att vara högst delaktig i att utveckla verksamheten. Utöver detta kommer du även att verka som ställföreträdande chef för förbandets gemensamma stödavdelning. 

Kompetenskrav

  • OF 2/3 alt. OR 7/8
  • Utbildningserfarenhet av värnpliktiga/rekryter på chefsnivå
  • Erfarenhet om försvarsmaktens informations – och ledningssystem
  • B-körkort

Meriterande

  • Kunskap om försvarsmaktens lednings- och kryptosystem
  • Tidigare erfarenhet av samordning av utbilningar
  • Akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Goda kontaktytor gentemot Försvarsmaktens skolverksamhet
  • Tidigare arbete inom drift av IT-system.
  • Tidigare erfarenhet av rollen som kompanichef eller motsvarande

Personliga egenskaper

Du har ett genuint intresse för service, har en positiv inställning och är en lagspelare. Du trivs med att vara i en roll där du dagligen samverkar internt och externt i dina kontakter och du förstår betydelsen av ordning och reda samt känner dig trygg i din roll som utbildare. Du har ett högt säkerhetsmedvetande samt förstår vikten av att planera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du stimuleras av att lösa uppgifter under tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

 Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, 0171-49 24 53

Välkommen in med din ansökan senast den 16 maj Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2104” på din ansökan.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeOfficer

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som officer med placerings i Enköping. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-05-16.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Skaraborgs regemente, P4 söker sektionschef till HR-avdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som personalchef/hr-chef i Skövde.

2021-04-15

Mer info

IT-FÖRSVARSFÖRBANDET SÖKER LEDNINGSSYSTEMCHEF

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som systemansvarig i Enköping.

2021-04-07

Mer info

Sjövärnskåren söker Båtförare/båtchefer till våra besättningar

Försvarsmakten söker fem personer till tjänsten som soldat/sjöman i Örnsköldsvik.

2021-04-01

Mer info