Arkitekt SAP BASIS

Publiceringsdatum: 2021-09-20

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på! Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SAP LOG-, HR-, BW- och HANA, SharePoint, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi har också verksamhet i Enköping, Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Sektionen PRIO Teknik söker nu dig som vill jobba som Arkitekt för SAP Basis.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi står inför stora förändringsprojekt ex. SAP S/4 HANA, vilket stället höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet. Idag har vi ett team som gemensamt ansvarar för SAPs landskap och landskapsdesign från Försvarsmaktens perspektiv och du som teammedlem kommer ha det gemensamma övergripande lösningsmässiga ansvaret.

Din främsta uppgift är att säkerställa att System PRIO SAP landskap kan förvaltas långsiktigt. Du beslutar även om målversion och val av mjukvarukomponenter samt SAP verktyg inom PRIO. Vidare kvalitetssäkrar du informationsunderlag till roadmaps och uppgraderingsstrategier. Du är även med och beslutar i tekniska frågor på lägre nivå såsom SAP Basis påverkan i ärenden och rekommenderar ändringar till planer, prioritering och omfattning av aktiviteter i landskap i fas med roadmaps och vidmakthållande. Allt detta i nära samarbete med kärnverksamheten så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver.

Vi erbjuder dig

Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund.  För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 – 35 semesterdagar beroende på din ålder

Kvalifikationer

 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet inom förvaltning av SAP ur ett tekniskt perspektiv
 • Erfarenhet av rollen som arkitekt
 • Flera års arbetslivserfarenhet av SAP HANA
 • Flera års arbetslivserfarenhet av DB2
 • Certifieringar inom SAP BASIS
 • Erfarenhet av större IT-projekt i någon ledande position (PL, teknisk arkitekt, QA)

Meriterande  

 • Andra certifieringar inom SAP
 • Arbetslivserfarenhet i utformande av IT-strategi, roadmaps, livscykelhantering
 • Arbetat enligt ITIL-processer eller likvärdig process
 • Arbetslivserfarenhet av SOLMAN
 • Erfarenhet av Ekonomi, Logistik eller HR

Personliga egenskaper

Du är en person som hellre kommer med lösningsförslag än problembeskrivningar.  Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt.  Du har ett starkt driv toppat med mycket tålamod. Du är snabb i tanken och har inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av sektionschef Irene Johansson på telefonnummer 070-847 92 92. För upplysningar angående anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Karin Lind via växeln, på telefonnummer 019-39 35 00.

Fackliga representanter FMTIS

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Johan Nestvall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeIT-arkitekt/Lösningsarkitekt
YrkesområdeData/IT

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som it-arkitekt/lösningsarkitekt med placerings i Enköping. Om det låter intressant att arbeta som it-arkitekt/lösningsarkitekt hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Planeringsofficer till Övnings- och skjutfältsavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Skövde.

2021-09-24

Mer info

Försöksledare och expert på explosiva varor FOI-PERS-2021-340

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som depåtekniker, prospektering i Botkyrka.

2021-09-29

Mer info

Kurschef med HR-kompetens

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-specialist/hr-adviser i Stockholm.

2021-09-29

Mer info