Avdelningschef sökes till Systemförvaltningsenheten, Enköping

Publiceringsdatum: 2023-11-29

Funderar du på att söka jobb inom chefer och verksamhetsledare? Det är nu möjligt för dig att få jobb som avdelningschef, statlig hos Försvarsmakten. Försvarsmakten söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Enköping är platsen där denna position är ledig. Försvarsmakten behöver fler anställda som stödjer arbetet inom avdelningschef, statlig. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Låt Försvarsmakten hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som avdelningschef, statlig! Ansök seast onsdag den tjugonde december 2023.


Jobbannons

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system/applikationer och masterdata med en verksamhet med ca 300 medarbetare i Enköping, Arboga och Boden.

SFE förvaltar och utvecklar drygt 40 av Försvarsmaktens IT-system/applikationer, inom områden som logistik, HR, ekonomi, IS/IT, stabstöd, tillsyn och insats. Dessutom förvaltar enheten masterdata (grunddata) inom ett antal områden. Vi har påbörjat en förändringsresa inom IT-landskap och arbetssätt vilket innebär att du kommer att verka i en föränderlig organisation. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt bidrar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Chef för avdelning Integrerade system som förvaltar ett antal system av varierande slag; både utifrån storlek och komplexitet samt egenutvecklade och COTS. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är att arbeta för en effektiv systemförvaltning för samtliga system. Den består av sex sektioner vilket innebär att du har sex direktrapporterande chefer. Fyra av sektionerna verkar från Enköping och två från Arboga. Totalt är det en verksamhet på ca 70 anställda samt konsulter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du ett övergripande ansvar för hela din verksamhet vilket bl.a. omfattar uppdrag, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Uppdraget innebär att du ansvarar för övergripande planering, genomförande, uppföljning samt vidareutveckling och effektivisering av avdelningens uppdrag.

Avdelningen har en kontinuerlig dialog med högkvarteret vilket innebär att du som avdelningschef har en central roll i den kontakten. Verksamheten präglas av ständig förändring och arbetsuppgifterna är mångfasetterade och i många fall komplexa.

Du blir direkt underställd chefen Systemförvaltningsenheten och ingår i enhetens ledningsgrupp (totalt nio personer). Detta innebär att du även kommer att representera enheten i olika forum och uppgifter. I och med att avdelningen, enheten SFE och förbandet FMTIS finns på flera platser i landet innebär det emellanåt resor i Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en akademisk utbildning och gärna med inriktning mot IT- och informationssystem alternativt förskaffat sig motsvarande utbildning/erfarenhet på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • har dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet från större organisation
  • har arbetslivserfarenhet från IT-verksamhet
  • har god erfarenhet från systemförvaltning

Meriterande

Vi söker dig som:

  • har en bred teknisk förståelse för komplexa IT-miljöer och dess interaktion med verksamheten
  • har varit chef för underställda chefer
  • har erfarenhet av att leda i förändring
  • har erfarenhet av verksamhetsutveckling
  • har erfarenhet av att arbeta processorienterat

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dagligen röra dig mellan strategiska uppgifter och operativt genomförande. Du har senior erfarenhet och förmåga att tillsammans med andra bygga struktur baserat på vedertagna IT-förvaltningsmodeller/metoder.

Som chef och ledare är du tydlig, engagerad, coachande och motiverande. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är stresstålig, situationsanpassad, prestigelös och att du har en förmåga att se helheten. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga samt hög social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom vi står inför stora förändringar i vårt IT-landskap under de kommande åren så är det meriterande av att ha erfarenhet av att leda i förändring.

Du som vill göra skillnad, tycker om utmaningar och värdesätter att arbeta i en föränderlig och intressant organisation, är välkommen att söka befattningen som chef för avdelningen.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde: Efter överenskommelse

Arbetsort: Enköping

Befattningsnivå: Civil

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-20.  

Upplysningar om befattningen lämnas av chefen för Systemförvaltningsenheten, Ann-Eva Karlström, 0708-522551. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Linnéa Hedin (HR-generalist), 019‑393500 (växel). Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt. 

Fackliga kontaktpersoner

OFR/O Anna Tuulik

SACO Agneta Landquist

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeAvdelningschef, statlig
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som avdelningschef, statlig med placerings i Enköping. Om det låter intressant att arbeta som avdelningschef, statlig hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2023-12-20.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Verkstadschef sökes till kund i Enköping!

Aura Personal AB söker en person till tjänsten som verkstadschef i Enköping.

2024-02-13

Mer info

Avdelningschef till Genomförandeavdelning

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Enköping.

2023-11-20

Mer info

FMTS söker kundmottagare till Markverkstad Uppland, Enköping

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som kundmottagare, bilverkstad/verkmästare, bilverkstad i Enköping.

2024-02-14

Mer info