Tre Fordonsmekaniker

Publiceringsdatum: 2020-11-19

Har du erfarenhet som fordonsmekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan arbetet som fordonsmekaniker på Markverkstad i Halmstad vara ett spännande jobb för dig!

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid.

Om enheten

Markverkstad Väst är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 60 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fordonsmekaniker vid Markverkstad kommer du att arbeta brett med olika typer av fordon som används inom Försvarsmakten, t ex patrullfordon, bandvagnar, tunga hjulfordon, entreprenadmaskiner och i viss mån hjulburna stridsfordon och annan militärspecifik materiel. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering där det behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Två- eller treårigt gymnasium, inriktning fordonsteknik eller motsvarande alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av arbete som mekaniker inom liknande område
 • Datorvana med kunskaper i Word och Excel
 • B-körkort

Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster

Meriterande

 • Försvarmaktens mekanikerutbildning på något fordonssystem
 • Erfarenhet av arbete som tung fordonsmekaniker med inriktning tyngre fordon, lastbilar, entreprenadmaskiner etc
 • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete i certifierad miljö - ISO 9001/14001 etc
 • Erfarenhet av arbete och redovisning av tid i affärssystem
 • AC kylutbildning med behörigheter
 • Truckkort
 • Körkort C/CE

Meriterande

Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Vidare söker vi dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetet medför även krav på resor. Skiftarbete kan komma tillämpas. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Placeringsort är Halmstad. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

Vid frågor om tjänsten kontakta sektionschef Thomas Carlsson: 072-3947970

Fackliga företrädare

SACO, Nermina Dzanic

OFR-S, Roland Kramer

SEKO, Gerard Woll

OFR-O, Anders Norén

Samtliga nås på telefon via vx: 08-788 80 05.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 2020-11-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeFlygtekniker

Ansökan

Försvarsmakten söker tre personer till denna tjänst som flygtekniker med placerings i Halmstad. Om det låter intressant att arbeta som flygtekniker hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-11-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Tre Fordonsmekaniker

Försvarsmakten söker tre personer till tjänsten som flygtekniker i Halmstad.

2020-10-01

Mer info

Fordonsmekaniker till FMTS, Ronneby

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Ronneby.

2020-10-09

Mer info

Arbetsledare med karriärsambition - Entreprenad

Military Work i Sverige AB söker en person till tjänsten som väg- och anläggningsarbetare, utan yrkesbevis i Göteborg.

2020-10-01

Mer info