IT-säkerhetssamordnare

Publiceringsdatum: 2022-06-14

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om T&E

Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Mark

Provplatsen i Karlsborg/Skövde har som sin främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet för markstridsförbandens behov. Ansvarar för VoV av materiel inom främst markarenan där armémateriel är den huvudsakliga inriktningen. Målet med verksamheten är att på ett tydligt och strukturerat sätt stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens inom VoV.

Film T&E

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som IT-säkerhetssamordnare är att säkerställa att IT-säkerhetsbestämmelser och rutiner upprätthålls och följs samt utforma lokala instruktioner inom IT-säkerhetsområdet. Du kommer även att ansvara för lokal samordning av IT-säkerhetsfrågor, extern IT och för IT-system från externa parter/industri samt även stödja projektledare och provledare med IT-säkerhetsfrågor och analyser. Du har i din roll hand om konfiguration och administration av IT-säkerhetslösningar och är ett stöd till Säkerhetsskyddssamordnaren vid IT-säkerhetsincidenter. Dessutom kommer du att utgöra stöd till lokal signalskyddssamordnare. Utöver detta genomför du granskning och penetrationstestning av IT-system och övriga förekommande administrativa uppgifter.

Vi söker dig som

Har en relevant akademisk examen med IT-inriktning, till exempel civilingenjör i datateknik, systemvetare eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i minst 5 år och har erfarenhet av Försvarsmaktens IT-process och krav på säkerhetsfunktioner.  Vi vill även att du har erfarenhet från statlig verksamhet. 

Du behöver goda kunskaper inom IT-säkerhet, autentiseringslösningar och brandväggar. Dessutom god förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska.

Det är även en fördel om du har kunskap inom nätverk, servrar och virtualisering samt kunskap inom härdning av olika operativsystem. Det är även bra om du har god förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation på engelska. 

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Ditt arbetssätt är att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med komplexa frågor och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandarder. 

Du har körkort B.  

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Karlsborg. 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Ronny Nordmark, OFR/S Per-Ola Stenberg, OFR/O Arne Molander och och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta chef CarlOtto Rydh på telefon 050-545 5826. 

Sista ansökningsdag är 2022-09-30. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarets Materielverk
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021000340
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSäkerhetsanalytiker, IT
YrkesområdeData/IT

Ansökan

Försvarets Materielverk söker en person till denna tjänst som säkerhetsanalytiker, it med placerings i Karlsborg. Om det låter intressant att arbeta som säkerhetsanalytiker, it hos Försvarets Materielverk skickar du in din ansökan senast 2022-09-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

F16 söker Instruktör till 51. Grundutbildningskompaniet

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Uppsala.

2022-11-24

Mer info

Expeditionshandläggare

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som servicehandläggare i Örebro.

2022-11-24

Mer info

Hjälpmekaniker GSS/K med placering i Vidsel

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som soldat/sjöman i Älvsbyn.

2022-11-24

Mer info