Hur ska Marinens nya ledningssystem se ut?

Publiceringsdatum: 2021-06-08

Har du svaret på den frågan? Fortsätt att läsa...

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som används av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV, i nära samarbete med Försvarsmakten och med industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstrid, Undervattensstrid, samt Amfibie-, stöd och bas. Samtliga avdelningar har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

På sektionen Fartyg Karlskrona jobbar vi bland annat med alla de system som krävs för att på Marinens fartyg och båtar samla in information och skapa en omvärldsuppfattning till grund för beslut som sedan ska kommuniceras och ageras på. Exempel på system är aktiva och passiva undervattenssensorer, radarsystem, optroniksystem, telekrigssystem, kommunikationssystem, ledningssystem etc. Vi jobbar när våra kollegor som sitter på huvudkontoret i Stockholm där vi är ett 20-tal som jobbar på Ledningssystemenheten.

Arbetsuppgifter

Som ledningssystemingenjör ska du fånga Marinens behov av ledningssystem och omvandla det till tekniska krav som vi kan ställa på en leverantör. Sedan följer du upp leverantören för att säkerställa att Marinen får den produkt de har beställt. Slutligen sker verifiering ombord på fartyg. Arbetet sker i en projektgrupp där du tillsammans med andra stöttar projektledaren. Du kommer också att stötta produktledare med din kunskap vilket ställer krav på att hålla dig uppdaterad om forskning och utveckling inom ledningssystemområdet. När erfarenheten kommer kan du snart leda delprojekt och mindre projekt. En annan viktig uppgift är att vara delaktig i utvecklingen av FMV. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och har en lärande organisation med ett öppet klimat och trevliga arbetskamrater. Jobbet innebär en del resor inom Sverige, främst till Stockholm. Det kan även förekomma utlandsresor.

Vi söker dig som

Du är utbildad civil-eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har några års erfarenhet av att ha jobbat med ledningssystem och sensorsystem i teknisk tjänst. Vidare har du erfarenhet av att jobba i projekt.

Du har mycket goda kunskaper om ledningssystem. Vi tror att du särskilt har erfarenhet från marinspecifika ledningssystem avseende tekniska lösningar och operativ användning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från Försvarsmakten, då i första hand Marinen, men det är inte ett krav. Det är en fördel om du har erfarenhet av systemutveckling och systemtest. Vi tror att du kommer att ha nytta av din erfarenhet av att ha jobbat med IT-system i operativa och teknikintensiva miljöer.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och goda i engelska. Självklart är du en fena på office-paketet.

Som person är du noggrann och strukturerad. Du är självgående och har lätt att samarbeta. Kvalitét är viktigt för dig liksom att sätta upp mål och uppnå dessa.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Kan du baka är det ett plus, men absolut inget krav.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning på en flexibel arbetsplats.

Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Erik Olsson, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Mattias Werner och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Magnus Berg på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2021-06-18. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeCivilingenjör, farkostteknik

Ansökan

Försvarets Materielverk söker en person till denna tjänst som civilingenjör, farkostteknik med placerings i Karlskrona. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, farkostteknik hos Försvarets Materielverk skickar du in din ansökan senast 2021-06-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Skaraborgs regemente, P4 söker sektionschef till HR-avdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som personalchef/hr-chef i Skövde.

2021-04-15

Mer info

Handläggare med EU-kunskap till sektionen för internationella relationer

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Stockholm.

2021-03-24

Mer info

Seniora upphandlare/strategiska inköpare

Försvarets Materielverk söker två personer till tjänsten som inköpare i Stockholm.

2021-04-23

Mer info