Flygstaben söker Luftvärdighetsingenjör JAS39

Publiceringsdatum: 2021-08-26

Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu/Då har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.

Om befattningen

Vi söker nu en Luftvärdighetsingenjör (LVI) till flygplan JAS39 med rollen som materielgruppsansvarig för yttre last, främst för kvalificerad flygammunition. LVI arbetsleds av Teknisk Chef (TCM) för flygplan JAS39. Tjänsten innebär att du kommer att föra fram, för förbanden och Försvarsmakten, gemensamma frågor till berörda instanser inom FMV och industri, det vill säga verka för förbandsanpassning och operativ användbarhet av flygplan JAS39. Du ger förslag till åtgärder genom att genomföra/agera som tekniskt och taktiskt beslutstöd för Försvarsmakten och FMV, främst mot Flygmateriel/Gripen. I arbetet ingår också att granska tekniska order och publikationer, vidare stödjer du Flygsystemsektionen(FSS) på respektive förband i tekniska frågor som ingår i materielgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Företräder TCM avseende dennes uppgifter inom fortsatt luftvärdighet 
 • Bevakar luftvärdigheten inom flygmaterielsystem
 • Ger tekniskt stöd till berörda aktörer inom flygunderhåll samt deltar i utveckling, problemlösning och materielstatus inom flygsystemet tillsammans med TCM och detaljens övriga medarbetare
 • Operatörsanpassar godkända data, och leder remisshanteringen av Tekniska Order
 • Arbetar med underhållsfrågor och att CAME och kostnadseffektivitet beaktas vid projektering, införande, vidmakthållande och avveckling av materiel
 • Stödjer vid övervakning, analys och utveckling av underhållsprogram

Kvalifikationer

 • Officer OR6-7/ OF1-2
 • Utbildad flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Minimum 3 års erfarenhet av arbete med ledning av fortsatt luftvärdighet (inom CAMO)
 • God kännedom om relevanta regelverk (RML V-6D/V-6A eller EASA Part M/Part 145)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Typkurs på JAS39 eller något annat flygsystem.
 • Erfarenhet av flygunderhåll eller arbete med fortsatt luftvärdighet inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom Försvarsmaktens materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållproduktion.
 • Erfarenhet av arbete med inom Försvarsmakten förekommande driftuppföljnings- och stödsystem (Fenix, Prio, LIFT m.m.)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheter i komplexa ärenden och kan utveckla strategier och föreslå vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttryck dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmakten värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktperson

Har du frågor om befattningen? Kontakta Chef CTS STR F Patrik Åkesson tel. 0709-69 98 69 eller Teknisk Chef FPL JAS39 Niclas Cederholm tel.076-649 22 82

Övrigt

Tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort Såtenäs.

Fackliga företrädare

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Christina Sonberg                                                                                            

SACO Borka Medjed Hedlund

SEKO Simon Uppgren

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeOfficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som officer med placerings i Lidköping. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-09-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Swedec söker regementsförvaltare

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som specialistofficer i Eksjö.

2021-09-20

Mer info

Försvarsmakten söker blivande Försvarsmeteorologer – Utbildningsstart 2022

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som försvarsmeteorolog i ospecificerad arbetsort.

2021-09-20

Mer info

IT-försvarsförbandet söker Yrkesofficer

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Enköping.

2021-09-29

Mer info