Stabssoldat till Basenheten vid Skaraborgs flygflottilj F 7

Publiceringsdatum: 2021-09-20

Stabssoldat till Basenheten vid Skaraborgs flygflottilj F 7

Vi söker två stabssoldater GSS/K, varav den ena kommer att tjänstgöra på 14.flygbaskompaniet och den andra på Grundutbildningskompaniet.

Om enheten

14.flygbaskompaniet ansvarar främst för driften av Såtenäs flygplats och innefattar en flygbassäkerhetspluton, en räddningspluton, en fälthållningspluton, en sambandstropp och en flygplatstropp baserad i Karlsborg.

Grundutbildningskompaniet ansvarar för att utbilda samtliga värnpliktiga som årligen rycker in för tjänstgöring vid F 7.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Oavsett om du tjänstgör på 14.flygbaskomp eller på GU-komp kommer du som stabssoldat att jobba främst med att stötta kompaniledningen men även övriga chefer på kompaniet. Du kommer att vara spindeln i nätet för informationen som kommer in eller går ut från kompaniet och stötta med att sammanställa och presentera den på ett överskådligt sätt. Detta innefattar att kunna jobba i Försvarsmaktens olika tekniska stödsystem för att kunna ta emot order, handlingar, uppgifter och sedan stötta med nedbrytning, prioritering och uppgiftsställande.

Vid övning och i krig är du en viktig resurs i kompaniets stab för att kunna hantera kryptomaskiner, radio, hemliga handlingar, föra lägeskartor och förbereda ordergivningar.  

 Kvalifikationer

 • Värnplikt, GMU eller grundutbildning med godkända betyg
 • God datorvana
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

 Meriterande

 • Genomförd stabsassistentsutbildning och/eller tjänstgjort som stabsassistent/soldat
 • Genomfört gruppbefälsutbildning
 • Genomfört signalskyddsutbildning
 • Erfarenhet av flygbasverksamhet
 • Erfarenhet av informationshantering
 • God vana vid Försvarsmaktens datasystem

Personliga egenskaper 

Som person är du strukturerad, servicemedveten och målinriktad. Du trivs med att arbeta självständigt och tar ansvar för att lösa uppgifterna, samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Under intensiva perioder kan du få prioritera uppgifter och ta initiativ för att lösa verksamheten.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) upp till 8 år med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldat och sjöman inom Försvarsmakten”. Anställningen inleds med provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Intervjuer kommer att ske löpande.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Ställföreträdande kompanichef GU-komp Lt Karolina Wahlgren,

mail: karolina.wahlgren@mil.se

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSoldat/Sjöman
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker två personer till denna tjänst som soldat/sjöman med placerings i Lidköping. Om det låter intressant att arbeta som soldat/sjöman hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Avdelningschef till LogE vid Skaraborgs flygflottilj, F 7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Lidköping.

2021-11-22

Mer info

Utbildningsintendent till Skaraborgs flygflottilj F 7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som utbildningshandläggare i Lidköping.

2021-11-09

Mer info

Handläggare infrastruktur till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Lidköping.

2021-11-22

Mer info