Systemingenjör Teknisk Försörjning

Publiceringsdatum: 2020-11-20

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar. Har du erfarenhet från arbete med Teknisk Försörjning? Har du vana av att skriva tekniska kravspecifikationer och genomföra tekniska upphandlingar inom flygbasområdet. Då är detta jobbet för dig!

FMV och enheten Flygbassystem söker nu en systemingenjör inom området teknisk försörjning avseende markström för flygplan och helikopter. Du ansvarar för flera underliggande delsystem som är en del av basplattan för flygvapnets gemensamma materiel. Materielsystemet omfattar studier, utveckling, anskaffning, vidmakthållande, materielfördelning, teknisk styrning och avveckling av den unika förbandsmateriel som krävs för att bedriva bastjänsten vid flygande förband för såväl flygplan som helikoptrar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du ingår i ett team om 17 medarbetare och har din placering i Linköping.

Ditt arbete som systemingenjör Teknisk Försörjning

Som systemingenjör inom teknisk försörjning kommer du att stödja projektledaren med teknisk kompetens samt tillsammans med inköpare vara delaktig i upphandlingar. Du kommer att skriva tekniska kravspecifikationer och genomföra tekniska utredningar av materiel som är i drift inom flygbasområdet. Utifrån uppföljning och statusanalyser utarbetar du åtgärdsaktiviteter och du arbetar med krav och beredningar på utrustningar och delsystem.

Materielsystemet är uppdelat i följande materielområden:

  • Brandskydds- och räddningssystem
  • Flygfälthållningssystem
  • Flygbassäkerhetssystem
  • Klargörings-, service- och underhållsutrustning
  • Lasthanteringsutrustning

Vi arbetar i team med produktledare, projektledare, ingenjörer och inköpare. Du kommer att arbeta både med små och stora uppdrag, lära känna en mängd olika branscher, samt knyta kontakter både i Sverige och utomlands.

Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är högskoleingenjör gärna med inriktning som elektro- eller elkraftingenjör eller har motsvarande kompetens, förvärvat på annat sätt. Du har erfarenhet av arbete inom teknikområdet (teknisk försörjning) och tekniskt projektarbete. Det är meriterande om du har färsk erfarenhet från arbete med strömförsörjning inom Försvarsmakten samt upphandling av tekniskt system. Vi ser gärna att du har erfarenheter av verifiering och validering inom flyg-/flygbasområdet.

Som person är du självgående och kan ta egna initiativ, samtidigt som du tycker om att samarbeta i team. Du har gott omdöme och du kan formulera dig tydligt både i tal och skrift, på svenska och engelska. Du är uthållig samt strukturerad och arbetar för att nå resultat. B-körkort samt god datorvana är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsort: Linköping

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. I den här rekryteringen samarbetar FMV med Experis AB. Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marcus Kahanek på Experis, 011-19 43 54 eller marcus.kahanek@se.experis.com.

Våra fackliga företrädare är Lars Forsander (Saco-S), Ola Fransson (OFR/S), Peter Wallgren (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Sista ansökningsdag är 2020-12-13.

Varmt välkommen med din ansökan!  

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeCivilingenjör, elkraft

Ansökan

Försvarets Materielverk söker en person till denna tjänst som civilingenjör, elkraft med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, elkraft hos Försvarets Materielverk skickar du in din ansökan senast 2020-12-13.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Teknisk chef till Marinbasen, Staben N4

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Karlskrona.

2020-10-15

Mer info

Produktledare Strömförsörjning till Ledningssystemmateriel

Försvarets Materielverk söker en person till tjänsten som eltekniker i Stockholm.

2020-10-13

Mer info

Handläggare förnödenhetsförsörjning

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som lagerarbetare i Boden.

2020-10-04

Mer info