Kunniga ingenjörer till Hjulfordon

Publiceringsdatum: 2022-05-13

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Som myndighet i försvarssektorn är FMV:s uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en händelserik tid där du som ingenjör på enheten Hjulfordon kommer vara en nyckelperson i att optimera Försvarsmaktens förmågor inom området. I rollen kommer du att bli del av ett kunnigt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet. Du kommer även vara med och bidra till en historisk tillväxt inom försvarssektorn.

Exempel på system hos Hjulfordonsenheten är lastbilar, terrängbilar, motorcyklar och snöskotrar. Det kan även vara olika funktionsfordon så som hundtransport och sjuktransport samt olika typer av släp både till lastbilar och lättare fordon.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör på enheten Hjulfordon strävar du efter att möjliggöra och optimera Försvarsmaktens höga krav på tillförlitlighet, driftsäkerhet samt optimal livslängdskostnad. Du är en viktig del i projektteamet och bidrar till att nå uppsatta mål i de projekt som du är involverad i. Du kommer också vara en viktig del i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt inom enheten. Du är även delaktig i att följa upp industrins utveckling av systemen och granska leveranser till berörda delar inom Försvarsmakten.

I projekt inom vidmakthåll arbetar du med att upprätthålla materielens funktionalitet och status under livscykelns användningsfas. Arbetet sker på uppdrag av Försvarsmakten, och kan bland annat innebära att planera och genomföra tekniska utredningar, följa upp och analysera hur levererad materiel fungerar eller bör förändras. Hantering av uppkomna ärenden utgör en stor del av arbetet inom vidmakthållandeuppdraget.

Som ingenjör inom anskaffningsprojekt arbetar du med att realisera Försvarsmaktens övergripande funktionella krav på det aktuella systemet. I rollen jobbar du nära projektledare inom anskaffning genom målsättnings- och kravarbete, tekniska specifikationer och integrerat logistikstöd (ILS). Arbetet omfattar även stöd till projektledare för vidmakthållande av materielsystem, som syftar till att upprätthålla materielens funktionalitet och status under livscykelns användningsfas.

Vi söker dig som

Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet inom liknande område där du jobbat i projektform. Du är Högskole- eller Civilingenjör alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du är van att leda, sammanhålla utredningar, genomföra analyser och skriva rapporter. Vi tror att du kommer ha nytta av att du har erfarenhet av kravställning, upphandling och verifiering av tekniskt materiel. Om du har erfarenhet av konstruktion och produktutveckling är det också meriterande. Vi tror även att dina kunskaper och erfarenhet inom Systems Engineering (SE), ILS, konfigurationsledning, systemsäkerhet eller kvalitet kommer hjälpa dig att lyckas i rollen.

Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana och B-körkort. Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten och kunskap om det militära fordonsystemområdet är en fördel. Även erfarenhet inom civila fordonssystem är meriterande.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person har du gott omdöme och du är strukturerad. Vi ser även att du är van att sätta upp mål för dig själv och arbetar målmedvetet för att uppnå dina mål. För oss är det viktigt att du är rätt person för vårt team varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Östersund.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Caroline Gartvall, OFR/S Leif Jansson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Caroline Viberg, enhetschef Hjulfordonsenheten på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Om jobbet

Antal tjänster4
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarets Materielverk
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021000340
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeCivilingenjör, maskin
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Försvarets Materielverk söker fyra personer till denna tjänst som civilingenjör, maskin med placerings i Östersund. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, maskin hos Försvarets Materielverk skickar du in din ansökan senast 2022-05-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Engagerade ingenjörer till Hjulfordon och Hemvärnet

Försvarets Materielverk söker fyra personer till tjänsten som civilingenjör, maskin i Östersund.

2022-05-13

Mer info

Systemingenjörer till Verksamhetsområde Flyg

Försvarets Materielverk söker tre personer till tjänsten som civilingenjör, systemutveckling i Stockholm.

2022-02-18

Mer info

Driftingenjörer till Falun

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som it-tekniker/datatekniker i Falun.

2022-05-09

Mer info