Engagerade ingenjörer till Hjulfordon och Hemvärnet

Publiceringsdatum: 2022-05-13

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Som myndighet i försvarssektorn är FMV:s uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en händelserik tid där vi söker ingenjörer till enheten Hjulfordon och till enheten CBRN & Hemvärn. Som ingenjör kommer du vara en nyckelperson i att optimera Försvarsmaktens förmågor inom enhetens område samtidigt som du kommer vara med och bidra till en historisk tillväxt inom försvarssektorn. I rollen kommer du att bli del av ett kunnigt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Vi söker flera ingenjörer både inom Enheten Hjulfordon och till Enheten CBRN & Hemvärn. En dialog kommer ske under rekryteringsprocessens gång för att matcha rätt kandidat mot rätt enhet.

Enheten CBRN & Hemvärn söker ingenjörer som kommer delta i projekt kring sensorer, personlig utrustning och fordon för Hemvärnet. Enheten Hjulfordon söker ingenjörer som kommer delta i projekt kring lastbilar, terrängbilar, motorcyklar och snöskotrar. Det kan även gälla olika funktionsfordon så som hundtransport och sjuktransport samt olika typer av släp både till lastbilar och lättare fordon.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör arbetar du med att realisera Försvarsmaktens övergripande funktionella krav på det aktuella systemet. I rollen jobbar du nära projektledare inom anskaffning genom målsättnings- och kravarbete, tekniska specifikationer samt uppgifter inom integrerat logistikstöd (ILS) så som handböcker, reservdelar, manualer och verktyg. Arbetet omfattar även att jobba mot projektledare för vidmakthållande av materielsystem, som syftar till att upprätthålla materielens funktionalitet och status under livscykelns användningsfas.

I rollen är du även delaktig i att följa upp industrins utveckling av systemen och granska leveranser till berörda delar inom Försvarsmakten. Som ingenjör strävar du efter att möjliggöra och optimera Försvarsmaktens höga krav på tillförlitlighet, driftsäkerhet samt optimal livslängdskostnad. Du är en viktig del i projektteamet och bidrar till att nå uppsatta mål i de projekt som du är involverad i. Du kommer också vara en viktig del i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt inom enheten.

Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som

Vi ser att du har arbetslivserfarenhet inom liknande område. Du är Högskole- eller Civilingenjör alternativt har motsvarande kompetens som förvärvats på annat sätt, som vi bedömer likvärdigt. Vi tror att ditt tekniska intresse, tidigare erfarenhet och förståelse för hur olika delar samverkar kommer bidra till framgång i rollen som ingenjör till Hjulfordon eller Hemvärn.

Det är positivt om du i tidigare roller har jobbat i projektform och varit drivande i genomförandet av uppgifter, varit sammanhållande i utredningar och genomfört analyser samt skrivit rapporter. Om du har tidigare erfarenhet inom kravställning, upphandling och verifiering av tekniskt materiel kommer det underlätta, men det finns också möjligheter till lärande och utveckling i rollen.

Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana och B-körkort. Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten är en fördel, men inte ett krav då vi ser till att du får den utbildning och miljökunskap som krävs för tjänsten.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person har du gott omdöme och du är strukturerad. Vi ser även att du är van att sätta upp mål för dig själv och arbetar målmedvetet för att uppnå dina mål. För oss är det viktigt att du är rätt person för vårt team varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Östersund.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Caroline Gartvall, OFR/S Leif Jansson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Caroline Viberg (Hjulfordon) eller Peter Wilhelmsson (CBRN & Hemvärn) på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Om jobbet

Antal tjänster4
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarets Materielverk
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021000340
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeCivilingenjör, maskin
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Försvarets Materielverk söker fyra personer till denna tjänst som civilingenjör, maskin med placerings i Östersund. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, maskin hos Försvarets Materielverk skickar du in din ansökan senast 2022-05-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Kunniga ingenjörer till Hjulfordon

Försvarets Materielverk söker fyra personer till tjänsten som civilingenjör, maskin i Östersund.

2022-05-13

Mer info

Produktionssamordnare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som systemadministratör i Stockholm.

2022-04-12

Mer info

Produktionsansvarig till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som systemadministratör i Stockholm.

2022-04-12

Mer info