Lärare Logistik - Farligt Gods

Publiceringsdatum: 2020-10-16

Är du en person som brinner för utbildning inom Farligt Gods? Vill du vara med och utveckla den fortsatta utbildningen i Försvarsmakten inom Farligt Gods? I så fall har vi en plats för dig.

Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS) utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 70 st officerare och civila.

Logistik- och motorsektionen genomför instruktörskurser inom bl.a. förnödenhetsförsörjning och fordonstjänst, samordnar kurser inom kommunikationstjänst och logistik till sjukvårdsförbanden samt sammanhåller all Farligt Gods-utbildning i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla, planera och leda utbildning på Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola. Du kommer att arbeta som lärare på kurser inom alla sektionens ansvarsområde med tyngdpunkt på Farligt Gods. Du stödjer andra utbildare på Försvarsmaktens förband med fackkompetens inom Farligt Gods. Du deltar i projekt och utveckling inom sektionens fackområden. Du kommer även att arbeta med utveckling av nätbaserad utbildning inom Försvarsmakten.

Resor och arbete på annan ort förekommer.

Kvalifikationer 

Du som söker är utbildad ADR-lärare och har intresse för/erfarenhet av utbildning inom Farligt Gods. Du ska lägst ha B-körkort.

Meriterande

  • Drivmedelsinstruktör
  • Ammunitionsinstruktör
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av att leda och delta i projekt
  • God pedagogisk förmåga
  • Goda datakunskaper

Personliga egenskaper

Befattningen kräver en stark ansvarskänsla och ledaregenskaper i lärarrollen. Du vill utvecklas och utveckla andra inom ditt ansvarsområde. Du är självständig, driven och har en positiv människosyn som du använder för att stödja verksamhet och medarbetare. Som medarbetare skall du vara ett gott föredöme och värna om FM värdegrund. Du har god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde 2021-03-01 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en sexmånaders provanställning. Befattningen är placerad på Logistik- och Motorsektion, Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, Trängregementet Skövde.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef mj Björn Perbring, tfn 073-318 67 18.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Ulf Granlöf, SACO TrängR

De fackliga representanterna nås via vx, 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-12. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeTrafiklärare

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som trafiklärare med placerings i Skövde. Om det låter intressant att arbeta som trafiklärare hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-11-12.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Lärare i underrättelsetjänst med flygvapenprofil, OR 6-7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som specialistofficer i Uppsala.

2020-10-14

Mer info

Handläggare Logistik

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som orderplanerare i Upplands-Bro.

2020-05-05

Mer info

Lärare i underrättelsetjänst med flygvapenprofil, OR 6-7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som specialistofficer i Uppsala.

2020-05-06

Mer info