Planeringsofficer till Övnings- och skjutfältsavdelningen

Publiceringsdatum: 2021-09-24

Vill du vara en del av Försvarsmaktens utveckling där du får möjlighet att stödja huvuddelen av Sveriges förband? Är du en person som vill jobba med en stor bredd av uppgifter?

Som planeringsofficer vid P 4 Övnings- och skjutfältsavdelning (ÖSA) är du delaktig i ett arbetslag om fyra personer där du kommer att utgöra en viktig kugge. Du kommer att arbeta såväl med avdelningsspecifika frågor som med försvarsmaktsfrågor. ÖSA arbetar dagligen med frågor och ämnen som berör här och nu samt 20-30 år framåt. Inom ramen för detta kommer du kontinuerligt att arbeta med flera projekt och uppgifter samtidigt.

Avdelningen består av sex stycken övnings- och skjutfältsdetaljer som stödjer Försvarsmaktens förband med bland annat övningsfält, skjutfält, skjutbanor och övriga anordningar för att utveckla krigsförbanden. 

Om enheten

Skövde garnison är en av Sveriges största militära garnisoner. Garnisonen består av ett flertal förband ur Försvarsmakten, alla med den huvudsakliga uppgiften att utbilda och utveckla krigsförband. Bredden av utbildningsverksamheten omfattar anfallsförband med stridsvagnar och stridsfordon, via understödjande förband som exempelvis artilleri-, lednings-, sjukvårds- och övriga logistikförband, till militära skolor med yrkesofficersutbildningar på olika nivåer samt staber för flera ledningsnivåer inom främst armén.

Inom Skövde garnison verkar Garnisonsenheten. Enheten ansvarar för att stödja med kompetenser och tjänster inom flera verksamhetsområden. De mer omfattande områdena består av driftsättning av övnings- och skjutfält från Herrljunga i söder till Älvdalen i norr, sjukvård inom ramen för företagshälsovård för anställd personal och daglig sjukvård för värnpliktiga samt bevakningstjänst och säkerhetsskyddade transporter. Enheten lämnar även stöd inom Idrott och friskvård där bl.a. ansvaret för fasta träningsanläggningar finns, olika arbetsmiljöfunktioner som miljö, brandskydd och elsäkerhet samt stöd till värnpliktiga genom värnpliktskonsulenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Sammanhålla ÖSA arbete med tillståndsprocesser
  • Utgöra mark- och miljöansvarig under övningsverksamhet
  • Ansvara för samt samordna avdelningsledningens IFTEX, BVKF, elsäkerhet och CBRN samt vid behov stödja avdelningens detaljchefer inom ämnena
  • Utgöra brandskyddsledare för ÖSA
  • Ansvara för och samordna frågor runt luftrumshantering inom ÖSA
  • Sammanhålla infrastrukturfrågor inom ÖSA
  • Ansvara för uppföljning och samordning av utbildningsverksamhet inom ÖSA
  • Sammanhålla bokningsprocessen för P 4s övnings- och skjutfält 

Kvalifikationer

 •  Officer (OF 1-2/SO 7-8)

 •  B-körkort 

Meriterande

 •  Bataljonsstabsmedlemskurs

 •  Kompanichefskurs

 •  HSOU

 •  Arbetat med stabstjänst lägst bataljonsnivå

Personliga egenskaper

Befattningen passar dig som är ambitiös och har förmåga att förstå och analysera komplexa frågor och problem. Du har lätt för att kommunicera. Du växlar på ett självklart sätt mellan självständigt arbete och lagarbete. Befattningen förutsätter att du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt; planerar i förväg, gör tydliga prioriteringar och når slutresultat i rätt tid.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsteresor, såväl med som utan övernattning förekommer.

Fysisk träning genomförs under arbetstid mot utsatta mål och krav.

Detta är en tillsvidareanställning på heltid med arbetsort Skövde, tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

C ÖSA Kn Thomas Johansson eller Stf C ÖSA Fv Björn Sandén

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Eva Emanuelsson

Facklig företrädare:

OF Skaraborgarna Niclas Schöld

Samtliga kan nås på telefon via växel 0500-46 50 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeOfficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som officer med placerings i Skövde. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Markstridsskolan söker Planeringsofficer till Genomförandeavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Skövde.

2021-10-29

Mer info

Must söker operativt stöd till Bild- och Geounderrättelseavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som backofficepersonal i Stockholm.

2021-11-10

Mer info

Kris och beredskapssamordnare sökes till Hällefors kommun

Hällefors kommun söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Hällefors.

2021-11-26

Mer info