Bekämpningsofficer till Stridsträningsanläggningen vid Markstridsskolan

Publiceringsdatum: 2021-09-28

Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter för hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning, eldhandvapen och understödsvapen. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap.

Tjänsten är placerad vid Träningsavdelningen som ingår i Träningsenheten i Skövde. Avdelningen består av fem verksamhetsområden, Besättningsträningsanläggningen (BTA), Ledningsträningsanläggningen (LTA), StriSimPC, Stridsträningsanläggning bebyggelse (STA MOUT) samt Stridsträningsanläggning fält (STA). Den utlysta tjänsten Bekämpningsofficer går under STA, med huvuduppgift att företräda funktionen indirekt bekämpning vid träning av våra insatsförband inom hela markstridsarenan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara för utveckling av funktionen indirekt bekämpning vid STA, så att anläggningen även i framtiden möter arméns behov av realistisk träning med goda förutsättningar för att utvärdera och utveckla förband. Du stödjer förbandsföljningen genom att ta fram faktaunderlag för utvärdering av funktionen i samband med träning och övning upp till bataljons nivå. Rollen innebär också att du ansvarar för simulering av indirekt bekämpning och att samordning av eldmarkering fungerar i samband med träning och övning. Vidare utbildar du tillförd personal och tillser att aktuella reglementen och instruktioner inarbetas i anläggningens metoder och stående order för träning av förband.

Du kommer att stödja övningsledare och utvärderingsansvarig IBEK med planering, genomförande och utvärderingar av träningar och övningar. Du stödjer även teknisk personal, C STA och övriga sektioner, avdelningar och enheter inom MSS i lösandet av uppgifter som berör funktionen Indirekt bekämpning.

Kvalifikationer

  • Yrkesofficer Lägst OR-7 (AO Markstrid och Artilleri)
  • Skall ha tjänstgjort som E-gruppchef
  • God kunskap om förekommande sambandssystem
  • Lägst körkort klass B
  • Kunskap och förmåga avseende eldledningssystem ex. PC-Dart.

Meriterande

  • Tidigare tjänstgöring som e-gruppchef vid mekaniserat förband

Personliga egenskaper:

Du trivs i en arbetsgrupp med singelkompetenser och utdelade mandat och ansvarsområden. Du är driven inom egen funktion och förstår att helheten inte fungerar utan god samverkan mellan förekommande delsystem och dess företrädare. Du tycker om att ta ansvar, har en positiv människosyn och deltar aktivt i att stödja medarbetares utveckling. Du är också kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Vi förväntar oss en förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten:

Kn Kristian Gadeberg, C STA: kristian.gadeberg@mil.se, tel. 0500-465 370

Mj Conny Röjd, C TränAvd: conny.rojd@mil.se, tel. 070-265 52 13

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

HR Johanna Pettersson, 070-847 77 62

Fackliga representanter:

Officersförbundet, Lars Kron, 070-230 56 20

Försvarsförbundet, Helena Astanius, 0500-465-000

SEKO, Lola Ahlgren, 0500-465 000

Övrigt

  • Arbetsort: Skövde
  • Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
  • Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsgrad: Heltid 

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer sker löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeOfficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som officer med placerings i Skövde. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Säkerhetsofficer till Regional stab vid Södra Militärregionen (MR S)

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som specialistofficer i Lund.

2021-11-12

Mer info

Markstridsskolan söker Planeringsofficer till Genomförandeavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Skövde.

2021-10-29

Mer info

Avdelningschef till LogE vid Skaraborgs flygflottilj, F 7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Lidköping.

2021-11-22

Mer info