Militärhögskolan Karlberg (MHS K) söker säkerhetshandläggare

Publiceringsdatum: 2021-06-09

På Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementutbildning (ManE), Försvarsmaktens utbildningsenhet (FMUE), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF), Lokalplaneringsenhet MITT (LPLEM) och Försvarsmaktens veterancentrum (VetC)

Som säkerhetshandläggare ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för handläggning av arbetsuppgifter inom säkerhetsområdet. Detta innebär bl. a. att du deltar i möten, genomför utbildning med elever och personal, bereder underlag för beslut.

I övrigt kommer tjänsten också innefatta administration av säkerhetsprövning, behörighetsadministration av bevakningssystem, hantering av rapporter mm i ISUS samt administration av Teidkort.

I arbetsuppgifterna ingår även att stödja i övriga uppgifter inom säkerhetsfunktionens ansvarområden.

Riktlinjer för arbetet är Försvarsmaktens värdegrund, uppförandekod, fastställda inriktningar samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom säkerhetsområdet.

Kvalifikationer

Du har dokumenterad utbildning i FM inom säkerhetsområdet

Goda kunskaper att hantera sekretess och ISUS. Inom Försvarsmakten haft en likvärdig funktion inom säkerhetsområdet med kvalificerat säkerhetsarbetearbete.

Gymnasieexamen eller motsvarande som arbetsgivaren finner tillämpligt.

Meriterande

Meriterande är god kunskap om Försvarsmakten och de IT-system som används samt kunskap om myndighetens bestämmelser.

Övrigt

Anställningsform: Tjänsten är civil, anställningen är tillsvidare, provanställning kan förekomma.

Sysselsättningsgrad: 100%

Arbetsort: Solna

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Upplysningar av arbetsinnehåll lämnas av

Chefen för sektionen J2, kn Per Österlund, tel 08-514 398 07, alt mobil tel 070- 283 63 91.

Personliga egenskaper

Vi söker Dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är social och har god samarbetsförmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och tempon. Du är ansvarsfull, noggrann och vill bidra med dina idéer. Du ska även ha intresse och en vilja att hålla dig uppdaterad inom säkerhetsområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2021-06-29. Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev och minst två referenser. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare

Patrick Bäck OF Karlberg, tel 070-878 37 22,

Maria Back-Nilsson SACO-S, tel 08-514 397 43,

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel 08-514 397 69

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Solna. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-06-29.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Militärhögskolan Karlberg söker Planeringsofficer till Skolenheten

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Stockholm.

2021-02-16

Mer info

P 4 söker säkerhetshandläggare med inriktning fysisk säkerhet

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som säkerhetsrådgivare i Skövde.

2021-01-26

Mer info

Planeringsofficer OR 7-8, Militärhögskolan Karlberg

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Solna.

2021-02-08

Mer info