Sektionschef- departementssäkerhet

Publiceringsdatum: 2020-05-12

Sektionschef- departementssäkerhet

Sektionen för departementssäkerhet, RK Säkerhet, Förvaltningsavdelningen

Är du en trygg chef och ledare med erfarenhet av att leda säkerhetsverksamhet på både operativ och strategisk nivå? Har du drivit utvecklings- och förändringsarbete och trivs i en roll med många kontaktytor? Som sektionschef hos oss får du ett viktigt uppdrag där du samverkar över hela myndigheten.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Som sektionschef ansvarar du för att leda sektionens medarbetare enligt de mål och ramar som har fastställts för verksamheten, såväl verksamhets- som säkerhetsskydd. Arbetsuppgifterna innehåller planering, samordning och uppföljning av verksamheten inklusive ansvar för budget och personal innefattande säkerhetssamordnare och säkerhetshandläggare för säkerhetsskyddsanalys, incidentanalys och utredning.

I arbetsuppgifterna ingår också utvecklingsfrågor rörande säkerheten i Regeringskansliet inklusive utveckling av rutiner och arbetsformer för densamma. Utveckling bedrivs ofta i projektform där verksamhets- och säkerhetsskyddsaspekterna tas tillvara av säkerhetsenhetens representant i projektet. Rollen som sektionschef innebär omfattande samverkan med olika funktioner inom Regeringskansliet samt med andra myndigheter. Som sektionschef deltar du även i arbetet med enhetsövergripande ledningsfrågor, bland annat genom att medverka i enhetens ledningsgrupp. Läs mer om Regeringskansliets verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som chef och ledare med personalansvar och som är van arbetsgivarföreträdare. Du har erfarenhet av att leda operativ verksamhet och flera års erfarenhet av arbete med säkerhetskänslig verksamhet. Som chef har du lett utvecklings- och förändringsarbete inom säkerhetsområdet, t.ex. genom utveckling av arbetsprocesser och rutiner. Din utbildningsbakgrund består av högskoleutbildning i ett för verksamheten relevant område eller annan utbildning inom säkerhetsområdet i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen. Du är van att arbeta med samverkan och dialog både inom och utanför den egna organisationen och du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd eller personskydd samt om du har genomgått underrättelse- och säkerhetsutbildningar från Säkerhetspolisen eller Försvarsmakten. Erfarenhet av projektledning eller deltagande i styrgrupper, arbete med utveckling av säkerhetskultur, kunskap om den statliga förvaltningens styrning, ledning och organisation samt erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är också meriterande.

Dina egenskaper

Du har förmåga att med driv, engagemang och ett situationsanpassat ledarskap leda och motivera medarbetare mot verksamhetens mål, även under korta tidsramar. Som sektionschef behöver du vara uthållig och ha en problemlösande analysförmåga. För att lyckas i rollen krävs även att du har ett högt säkerhetsmedvetande, gott omdöme samt god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Övrigt

Tillsvidareanställning som kansliråd med ett tidsbegränsat förordnande som chef i tre år med möjlighet till förlängning. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskap förekommer.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Fredrik Agemark som är säkerhetschef och enhetschef, på 08-405 89 52. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Maria Nilsson på 08-405 92 52. Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén för Saco, Susanna Wiener för ST och Erik Wilhelmsson för Seko. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 21 maj 2020.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeSäkerhetschef

Ansökan

Regeringskansliet söker en person till denna tjänst som säkerhetschef med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som säkerhetschef hos Regeringskansliet skickar du in din ansökan senast 2020-05-21.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Skolinformatör till Försvarsmakten (GSS/K)

Försvarsmakten söker personer till tjänsten som soldat/sjöman i ospecificerad arbetsort.

2020-04-01

Mer info

Driftingenjör/servertekniker till försvarsmakten i Enköping

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som it-tekniker/datatekniker i Enköping.

2020-03-23

Mer info

Drifttekniker/supporttekniker till försvarsmakten i Enköping

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som it-tekniker/datatekniker i Enköping.

2020-03-17

Mer info