Must söker Bearbetare/Information Manager

Publiceringsdatum: 2020-05-18

Must söker Bearbetare/Information Manager

Musts Underrättelsekontor har som uppgift att ge stöd till svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik samt Försvarsmaktens ledning genom inhämtning, analyser och bedömningar av läget i omvärlden. Med våra bedömningar och rapportering om utländska förhållanden, bygger vi såväl kort- som långsiktig kunskap hos uppdragsgivarna samt uppmärksammar dem på nya hot.

Bearbetare till Afrika- Asien- och Mellanösternavdelningen

Vill du arbeta på en avdelning med högt tempo och hög flexibilitet och där både rutinmässiga och uppkomna arbetsuppgifter präglar arbetet? Tycker du om struktur och är gärna med och skapar den? Vill du vara en del av ett dynamiskt arbetslag och arbeta inom högaktuella verksamhetsområden? Vill du dessutom vara på en arbetsplats där det ingår att avsätta tid till fysisk träning på arbetstid? Vi söker en person som ska hantera och strukturera stora mängder information i databaser. Som Bearbetare har du överblick över avdelningens informationsflöden och kan värdera hur olika rapporter och informationselement ska hanteras. Du arbetar nära avdelningens underrättelseanalytiker och stödjer dem med strukturerande bearbetning av underrättelser. Du ska också självständigt ta fram sammanställningar, visualiseringar och andra underrättelseprodukter och kunna presentera dem för kollegor och samverkanspartners. Du deltar aktivt i planerings- och produktionsmöten och är en naturlig del i avdelningens utvecklingsarbete.

Krav

  • Minst slutförd gymnasieutbildning
  • Yrkeslivserfarenhet av företrädesvis informationshantering och strukturering i IT-verktyg
  • God vana att arbeta i digitala databaser
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Formell utbildning i underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
  • Erfarenhet av underrättelsearbete vid Försvarsmakten, FRA, Säkerhetspolisen, Polismyndigheten eller annan myndighet med underrättelsefunktion.
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling, framförallt i digitala miljöer
  • Kunskaper inom scriptning eller programmering
  • Kunskaper i arabiska
  • Militär grundutbildning

Kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- och/eller urvalstester.

Vem är du?

Du trivs i verksamheter som ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga. Samtidigt gillar du struktur och stimuleras av att använda arbetstid och resurser effektivt. Du är en utpräglad lagspelare med stort tålamod och deltar gärna i förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan identifiera relevanta mönster i stora mängder information och kan effektivt och noggrant utföra arbete med hög kvalitet. Vi räknar med att du kan nå resultat och trivas i ett verksamhetsområde som är i ständig förändring och utveckling, och där du därför inte alltid kommer att ha tydliga instruktioner. Arbetet kräver ett högt säkerhetsmedvetande och stark integritet. Är du dessutom social och prestigelös tror vi att du kan vara rätt person i vårt team!

Övrigt

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Civila och militära sökanden välkomnas. Arbetsort Stockholm. Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Frågor mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se senast 2020-06-07. Där finns även annonsen i sin helhet.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-06-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Musts Underrättelsekontor söker chef till Euroatlantiska avdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som avdelningschef, statlig i Stockholm.

2020-04-15

Mer info

Must söker en IT-säkerhetsstrateg

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som it-strateg i Stockholm.

2020-04-24

Mer info

Must söker inhämtare/analytiker till Webbunderrättelseavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Stockholm.

2020-04-24

Mer info