Must söker IT-säkerhetsstrateg

Publiceringsdatum: 2020-05-18

Must söker IT-säkerhetsstrateg

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten söker en IT-säkerhetsstrateg

Har du flerårig erfarenhet av strategisk it-säkerhet och vill arbeta med strategiska vägval, systemintegrering och informations- och ledningssystem? Vill du bidra till att skydda Sveriges säkerhet? I jobbet som it-säkerhetsstrateg vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) kan du göra skillnad på riktigt.

Sökande enhet

Must söker en IT-säkerhetsstrateg till Säkerhetskontoret.

Arbetsuppgifter

Säkerhetskontoret vid Must ansvarar för att förebygga, upptäcka och motverka säkerhetshot riktade mot Försvarsmakten och dess intressen, nationellt och internationellt. Verksamhetsområdena sträcker sig från kontraspionage till förebyggande åtgärder som informationssäkerhet och kryptolösningar. Säkerhetskontoret består av tre avdelningar och en kontorsledning. It-säkerhetsstrategen kommer att ingå i kontorsledningen.

Som it-säkerhetsstrateg ansvarar du för frågor som rör strategisk it-säkerhet både inom Must och i samarbete med andra myndigheter, främst Försvarets radioanstalt (FRA) och Säkerhetspolisen.

Du är Musts främste företrädare för strategisk it-säkerhet och förväntas ha en övergripande bild om it-säkerheten i Musts och Försvarsmaktens system samt verka för att it-säkerhet alltid är en naturlig del av våra processer.

Arbetet innebär att du representerar Must i ett antal samarbetsforum inom it-säkerhet, nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

  • Du har en akademisk examen inom it-säkerhet, systemvetenskap eller statsvetenskap med inriktning på säkerhetsrelaterade frågor.
  • Du har flerårig erfarenhet av it-säkerhets- och systemsäkerhet på myndighets- eller koncernledningsperspektiv.
  • Med din långa erfarenhet är du väl förtrogen i praktiskt it-säkerhetsarbete på olika nivåer, har god kunskap om hur säkerhetsrelaterade åtgärder påverkar system och processer samt erfarenhet av skillnader i kultur och attityd mellan olika intressenter inom området.
  • Du har erfarenhet från och förståelse för hur it-säkerhet påverkar operativ effekt.
  • Du har kunskap om utveckling av komplexa system och en förståelse för betydelsen av ett säkerhetsperspektiv i systemutvecklingsprocessen.
  • Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Meriterande kvalifikationer

  • Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan myndighet inom försvars- eller säkerhetssektorn är meriterande.
  • Erfarenhet från arbete inom EU, Nato, FN eller annan multinationell organisation.

 Personliga egenskaper

För att du ska trivas är det av vikt att du är analytisk, pedagogisk och prestigelös. För att vara framgångsrik i rollen krävs även att du är strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Du har en god förmåga att se både system- och delperspektiv liksom kapacitet att föra samman olika behov, aggregera och balansera olika intressen. 

Du är kommunikativ och har förmåga att kommunicera säkerhetsfrågor med både tekniker, ledningsnivå och andra målgrupper. Du är trygg med att hålla föredrag, även inför stor publik.

Eftersom du kommer representera Must i såväl nationella som internationella samarabeten och i olika forum för myndighetssamverkan måste du vara bekväm i sociala sammanhang och ha en god förmåga att samarbeta och samverkan på myndighetschefsnivå.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänsten.

Frågor om befattningen kan ställas till Thomas Lamke (ställföreträdande chef för Säkerhetskontoret) tele 08-788 80 88. Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”IT-strateg” i ämnesraden. 

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-05-15.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeIT-strateg

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som it-strateg med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som it-strateg hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-05-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Must söker en IT-säkerhetsstrateg

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som it-strateg i Stockholm.

2020-04-24

Mer info

Musts Underrättelsekontor söker chef till Euroatlantiska avdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som avdelningschef, statlig i Stockholm.

2020-04-15

Mer info

Must söker inhämtare/analytiker till Webbunderrättelseavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Stockholm.

2020-04-24

Mer info