Must söker förvaltningsledare till Nyckelförsörjningssektionen

Publiceringsdatum: 2020-05-20

Must söker förvaltningsledare till Nyckelförsörjningssektionen

Har du erfarenhet av praktisk proaktiv förvaltning och brinner för förändring som leder till ordning och reda? Vi tror att du idag är certifierad i ramverket ITIL och styrmodellen pm3. Nu får du möjligheten att bidra i vår resa mot ett förverkligande av implementation av ITIL och pm3 i en verksamhet som är kritisk för Sveriges säkerhet. Vi har inte bara förstått vikten av förvaltning, vi har även fått vår verksamhet att vilja detta och vi har nu till uppgift att uppfylla de mål vi föreslagit.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare inom Nyckelförsörjningssektionen, etablerar och leder du förvaltningsaktiviteterna rörande ett flertal komponenter, både IT-komponenter och verksamhetsnära förvaltningskomponenter som rutinbeskrivningar, manualer, processbeskrivningar mm. Du arbetar nära verksamheten och är väl insatt, i såväl det verksamhetsområdet komponenterna stödjer som det systemstöd och tekniska lösningar som IT-komponenterna består av. I din roll planerar, genomför och följer du upp både vidmakthållande och vidareutveckling. Arbetsledning av systemtekniker är en viktig del i ditt vardagliga förvaltningsarbete. Du tar fram årliga förvaltningsplaner, har SLR/SLA-dialoger med verksamheten och leverantörer och har, under verksamhetschefen, ett övergripande ansvar för att systemstödet fungerar på avsett sätt. Arbetet innebär ett stort eget ansvar med fokus på kvalitet och säkerhet. För att behålla och utveckla din kunskap genomför du kontinuerlig kompetensutveckling och omvärldsbevakning. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla och förbättra sektionens förvaltningsprocesser.

Kvalifikationer

  • Du har en relevant akademisk utbildning för ovan beskriven tjänst.
  • Du har arbetat med och styrt förvaltningsaktiviteter strategiskt efter målbild och i daglig operativ verksamhet, verksamhet som inkluderar utvecklingsaktiviteter.
  • Du har arbetat med att leda och styra support, driftsättning och operativ IT-verksamhet och således hanterat hela livscykeln av verksamhetskritiska system. Du ska kunna förvaltningsplanerna och ta fram förvaltningsplaner. Praktisera styrning och uppföljning av fastställda förvaltningsplaner.
  • Du har erfarenhet av att leda workshops och hålla presentationer. Förmåga att övertygande presentera budskap och bygga retoriskt underbyggda presentationer.
  • Du kan organisera och arkitektoniskt/holistiskt kravställa IT-verksamhet och system.
  • Du har erfarenhet av verksamhetsanalys, säkerhetsanalys, och kravställning i säkerhetskritiska system.
  • Du ska kunna analysera behovet av och kravställa SDP-dokumentation för kommande nydesignade system.
  • Du har erfarenhet och förmåga ett mäta, analysera och förbättra samtliga processer i förvaltningens livscykel. Även skapa och skräddarsy nya förvaltningsprocesser.

Meriterande kvalifikationer

  • Meriterande är erfarenhet av DevOps och Agila metoder.
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

Personliga egenskaper

Du tycker om att ha koll på helheten. Du är noggrann, strukturerad och har förmåga att prioritera mellan olika aktiviteter. Du gillar ordning och reda och uppskattar strukturerade processer. Du har lätt för att samarbeta och är bra på att uttrycka dig i tal och i skrift, både på engelska och svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Tjänsten är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-06-17. Du ansöker via jobba.forsvarsmakten.se 

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-06-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Musts Underrättelsekontor söker chef till Euroatlantiska avdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som avdelningschef, statlig i Stockholm.

2020-04-15

Mer info

Must söker inhämtare/analytiker till Webbunderrättelseavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Stockholm.

2020-04-24

Mer info

Vi söker serviceinriktade medarbetare till IT-Supporten

Försvarsmakten söker fyra personer till tjänsten som helpdesktekniker/supporttekniker i Arboga.

2020-04-15

Mer info