Chef Utredningsstöd ovälkommet beteende

Publiceringsdatum: 2020-11-20

Skulle det stimulera dig att med stort eget ansvar och bibehållen balans i livet utveckla och driva en kvalificerad avdelning på Försvarsmaktens HR Centrum – beläget i nya lokaler på Gärdet i Stockholm? Trivs du med vara en del i en ledningsgrupp, byta erfarenheter och föra verksamhet framåt tillsammans med kompetenta kollegor? Kan du se dig brinna för att ge bästa tänkbara stöd, åt Försvarsmaktens chefer och medarbetare, som syftar till att utveckla Försvarsmaktens arbetsmiljö- och värdegrundsarbete? Då kan det vara dig vi söker…

Om enheten

Avdelningens huvudsakliga uppdrag och uppgifter är att stödja Försvarsmaktens chefer och medarbetare i ärenden gällande ovälkommet beteende (kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier).  Detta ska ske på ett korrekt och rättssäkert sätt där avdelningen tar fram och föreslår de riktlinjer som ges till chefer och medarbetare inom Försvarsmakten. Avdelningen och specialistenheten arbetar såväl med frågor som gäller koncernnivån som den lokala förbandsnivån inom Försvarsmakten.

Avdelningen består för närvarande av fyra stycken seniora specialister. Arbetsmiljön präglas av stor öppenhet och en god sammanhållning och stämning.

Medarbetarna löser med stort eget ansvarar sina uppdrag och dagliga uppgifter inom avdelningens funktionsområde. Det innefattar; vägledning åt all personal, utgöra utredningsstöd samt samordna och följa upp ärenden gällande ovälkommet beteende.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du ansvar för att leda, samordna och utveckla avdelningens arbete. Du är direkt underställd chefen för specialistenheten och du har såväl personal- som budgetansvar.

Avdelningen utgör utredningsstöd till chefer vilket ibland kräver din direkta medverkan för att möjliggöra medarbetarnas utredningsarbete samt samordning och uppföljning av ärenden gällande ovälkommet beteende. Avdelningen sammanhåller även ett nätverk av utredare som finns på andra förband runtom i Sverige.

Avdelningschefen ansvarar för att hantera löpande ärenden och planera framtida utveckling i samråd med högre och sidoordnade chefer inom sitt eget arbetsområde. Detta inkluderar kontaktytor vid Försvarsmaktens högkvarters olika avdelningar som hanterar arbetsmiljö- och diskrimineringsfrågor. Chefen ska även kunna bedriva utbildning inom området för chefer och medarbetare som arbetar inom arbetsmiljöområdet utifrån en bred kontext.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom PA eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete i HR-funktion
  • Minst tre års arbetslivsrelaterad ledarerfarenhet
  • Körkort B (manuell)

Meriterande

  • Erfarenhet från arbete vid Försvarsmakten
  • Goda kunskaper inom SAP
  • Ledarskapsutbildning
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete i statlig HR-funktion
  • Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt

Personliga egenskaper

Yrkesmässig kompetens kommer att vara grundpelaren för att kunna lösa uppgifterna som krävs av denna befattning. Vi söker dig som är stresstålig, resultatorienterad och beredd att ta egna initiativ och ansvar för avdelningens verksamhet. Förutom att utveckla och leverera på givna uppdrag ska du ha ett personalutvecklande fokus där varje enskild medarbetares kompetens och förmåga ska kunna tillvaratas på bästa sätt samtidigt som de själva utvecklas som individer och känner delaktighet i verksamheten. Eftersom befattningen även kan innebära utbildning och förebyggande arbete krävs även en pedagogisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan har en anställning i Försvarsmakten

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Stockholm

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Enhetschef: Jan Dunmurray, 070 - 964 93 88

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-specialist: Helena Soläng, 070- 836 16 32

Fackliga företrädare:

SACO: Camilla Robertsson (HKV) Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO: Monika Danielsson (SEKO)

OFR-S: Freddy Tullgren (Försvarsförbundet, nås via 08 – 402 40 00)

OFR-O: Therese Lund (FM HRC)

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-07. Din ansökan ska bestå av CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeAvdelningschef, statlig

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som avdelningschef, statlig med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som avdelningschef, statlig hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2020-12-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Försäljnings- och marknadschef för militärutrustning

Military Work i Sverige AB söker en person till tjänsten som butikschef i Stockholm.

2021-04-15

Mer info

Skaraborgs regemente, P4 söker sektionschef till HR-avdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som personalchef/hr-chef i Skövde.

2021-04-15

Mer info

CHEFSARKITEKT FEDERATED MISSION NETWORKING

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som enterprise architect i Stockholm.

2021-04-09

Mer info