Stabs- och underrättelseassistent till försvarsmaktens cyberförsvar!

Publiceringsdatum: 2021-06-09

Tycker du att det är spännande med cyberförsvar? Försvarsmakten förstärker nu sin förmåga och vi behöver bli fler. Just nu söker vi stabs- och underrättelseassistent.

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

En stor del av arbetet som stabs- och underrättelseassistent innebär framtagning av underlag till stöd för militärstrategisk inriktning och genomförande av operationer i cyberrymden. Exempel på arbetsuppgifter är att stödja sektionens arbete med utveckling av lägesbild, analys och sammanställning av information. Det ingår också att delta i incidenthantering inom cyberförsvarsområdet.

Du kommer att stödja sektionens arbete med administration, planering, föra protokoll och uppföljning. I arbetet ingår det även framtagning av underlag i övrigt för att stödja sektionen. Det är en utåtriktad roll, du kommer att ha många samarbetsytor och flera kontaktytor.

Kvalifikationer

God förmåga att sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt. Genomfört Grundutbildning i FM. God kunskap i Microsoft Office.

Meriterande

Erfarenhet av arbete som stabs- eller underrättelseassistent i militär stab, lägst taktisk nivå. Dokumenterad utbildning inom FM avseende underrättelse- och säkerhetstjänst. Erfarenhet från Försvarsmakten, central nivå. Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst. Erfarenheter från FM incidenthantering. Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Tjänsten ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Du trivs med ett högt tempo och är prestigelös, trygg och stabil. Andra betydelsefulla egenskaper är integritet och hög inlärningskapacitet. Du trivs att arbeta som del i en grupp med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Arbetsort, Stockholm. Upplysningar om tjänsten lämnas av Patrik Ahlgren, 073-8521546.

Fackliga representanter

OFR/S Kjell Tetzlaff

SACO Camilla Robertsson

SEKO Lise-Lotte Larsson

OFR/O Arne Nilsson

Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast den 2021-06-27. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 703010. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeAdministrativ assistent

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som administrativ assistent med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som administrativ assistent hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-06-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Drift- och supporttekniker till Försvarsmaktens cyberförsvar

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som drifttekniker, data i Stockholm.

2021-04-28

Mer info

HR-generalist till Försvarsmaktens Cyberförsvar!

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-specialist/hr-adviser i Stockholm.

2020-12-28

Mer info

Administratör till Försvarsmaktens Dykeri och Navalmedicinska Centrum

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Karlskrona.

2021-02-01

Mer info