Publikationssamordnare till Must

Publiceringsdatum: 2021-09-17

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Sökande enhet

Must Stab som direkt under chefen för Must leder och samordnar Must verksamhet, såväl internt som med externa aktörer. Försvarsmaktens olika delar, inklusive Must, befinner sig i ett expansivt skede och behovet av samordning fördjupas därför. Vi söker just nu en publikationssamordnare till Must Stab.

Arbetsuppgifter

Som publikationssamordnare kommer du att leda och samordna underlagsframtagande och produktion av publikationer som reglerar delområden inom den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, primärt avsedda för Försvarsmakten. I rollen ingår att utveckla Must interna publikationsprocess. Arbetet bedrivs i nära kontakt med såväl skrivande experter som enheter med ansvar för tryck och utgivning/distribution.

Arbetsuppgifterna innebär även att stödja i staben förekommande löpande och administrativa göromål, såsom ärendeuppföljning och fördelning av inkommande ärenden.

Arbetet innebär samverkan med andra ledningar inom Försvarsmaktens Högkvarter (HKV), men också med förband/enheter inom Försvarsmakten. Deltagande i övningar kan också utgöra en del av arbetsuppgifterna även om dessa tillfällen kan variera beroende på målgrupp och ambitionsnivå.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom exempelvis litteraturkunskap, svenska eller projektledning
  • Erfarenhet av stabsarbete eller av arbete inom en samordnande eller koordinerande funktion, gärna i en militär kontext
  • Erfarenhet av redaktionellt eller publikationsarbete, gärna inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i såväl tal som skrift

Meriterande kvalifikationer

  • Kunskaper om det militära försvaret
  • Dokumenterad förmåga att leda projekt
  • Erfarenhet av arbete som redaktör eller annan erfarenhet av att arbeta med publikationsproduktion i en myndighet

Personliga egenskaper

Då arbetet bedrivs på en arbetsplats som präglas av många parallella ärenden och verksamheter ställs höga krav på personliga egenskaper.

Befattningen och innebär att förhålla sig till centralt styrda regleringar, processer och rutiner varav du bör vara systematisk och strukturerad samt har ett intresse för administration.  Befattningen kräver att man är insatt i regelverket avseende Försvarsmaktens publikationsproduktion samt att man kan sätta sig in i och håller sig uppdaterad på gällande publikationer. Du förutsätts ha god samarbets- och kontaktförmåga, organisations- och planeringsförmåga, noggrannhet, och flexibilitet samt viss förmåga att arbeta under tidspress. Vidare har du god förmåga att arbeta självständigt och prioritera ditt arbete.

Du har ett högt säkerhetsmedvetande och hög integritet samt förståelse för säkerhetsrelaterade krav som omgärdar Försvarsmakten.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Stockholm

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Publikationssamordnare” i ämnesraden.

Fackliga representanter

Fackliga representanter är Camilla Robertsson SACO/Försvar, Roger Ericsson OFR/O, Lise-Lotte Larsson SEKO och Andreas Holmberg OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 10-10-21. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Planeringsofficer till Övnings- och skjutfältsavdelningen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Skövde.

2021-09-24

Mer info

Stabssoldat till Basenheten vid Skaraborgs flygflottilj F 7

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som soldat/sjöman i Lidköping.

2021-09-20

Mer info

Bekämpningsofficer till Stridsträningsanläggningen vid Markstridsskolan

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Skövde.

2021-09-28

Mer info