Kurschef med HR-kompetens

Publiceringsdatum: 2021-09-29

Kurschef med HR-kompetens sökes till Militärhögskolan Karlberg, Managementenheten

Om enheten

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom förvaltning och management. Vi jobbar med både klassrumsförlagt och nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten.

Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Då kan du vara rätt person för oss!

Du som vill arbeta som kurschef hos oss tycker om att jobba med utbildning och allt vad det innebär i kontakten med kursdeltagare och interna och externa aktörer. Du är beredd att göra det som behövs för att kursdeltagaren ska få en så bra utbildning som möjligt.

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar till träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kurschef kommer du att:

 • Planera, administrera, genomföra, utvärdera och kvalitetssäkra utbildningar för chefer, specialister och medarbetare.
 • Utbilda chefer och andra kursdeltagare i området HR, dels genom att själv stå i kurssal, dels genom användandet avinterna och externa resurser.
 • Utveckla befintliga och nya utbildningar inom HR-området, utifrån Försvarsmaktens behov och krav för insats och produktion.
 • Bedriva omvärldsbevakning och driva förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.
 • Samarbeta med uppdragsgivare samt interna och externa aktörer inom HR och närliggande områden.
 • Jobba tillsammans med övriga medarbetare på enheten, för att skapa ett sammanhållet och tydligt utbud av utbildning för myndighetens personal.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen, företrädesvis inom HR-området eller område som bedöms som likvärdigt.
 • Bred och aktuell HR-kompetens med minst 5 års erfarenhet av operativt HR-arbete.
 • Kunskap och erfarenhet av arbete inom flera av områdena; kompetensförsörjning, lönebildning, arbetsgivarpolitik, arbetsrätt, rehabilitering,
 • Erfarenheter av arbete med utbildning inom HR-området.
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.

Meriterande

 • Aktuell arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten inom HR området.
 • Utbildning inom pedagogik.
 • Kunskap om och erfarenhet av arbete med nätbaserat lärande.
 • Kunskap om eller erfarenhet av arbete inom ett eller flera av områdena; jämställdhetsintegrering, aktiva åtgärder utifrån diskrimineringslagstiftningen, miljö, verksamhetssäkerhet, arbetsmiljö.

Personliga egenskaper

Du behöver ha god pedagogisk förmåga och ett stort intresse för utbildningsfrågor. Då du i arbetet som kurschef kommer att ha många kontaktytor, både inom och utanför Försvarsmakten, krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga och vilja att ta det gemensamma arbetet framåt. Samtidigt behöver du kunna arbeta självständigt, kunna leda dig själv och vara drivande i de egna arbetsuppgifterna. Du behöver vara prestigelös, flexibel, lösningsfokuserad och serviceinriktad. Du är bra på att skapa struktur och planera där administration är en viktig del i arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

På avdelningen är vi ett bra gäng av kreativa och erfarna kurschefer som trivs tillsammans. Friskvård är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten, där 3 timmar fysisk träning i veckan ingår i arbetstiden.

Övrigt

Civil tillsvidareanställning, heltid. Sex månaders provanställning tillämpas vid tillsvidareanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsteresor förekommer.

Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Stockholm (Karlberg).

Förfrågningar angående befattningen kan göras till:

Chef avdelning 2 vid ManE, Ulrika Navier, tfn. 072-972 4567, ulrika.navier@mil.se

Fackliga kontaktpersoner

Maria Back-Nilsson, SACO-S,

Patrik Bäck, Officersförbundet,

Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet,

Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00. 

Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2021-10-21. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt löneanspråk. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för denna tjänst.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHR-specialist/HR-adviser
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som hr-specialist/hr-adviser med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som hr-specialist/hr-adviser hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-21.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Flygstaben söker ekonom med inriktning export

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som produktionsekonom i Uppsala.

2021-10-31

Mer info

Medicinsk Verksamhetschef

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Boden.

2021-11-09

Mer info

Biträdande lektorer i försvarssystem med inriktning mot systems management

Försvarshögskolan söker en person till tjänsten som biträdande universitetslektor i Stockholm.

2021-10-05

Mer info