IT-driftingenjör- teknisk bevakning

Publiceringsdatum: 2021-10-13

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-driftingenjör - teknisk bevakning till genomförandeenhet väst, med placering i Uddevalla.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-driftsingenjör ingår du i ett team av IT-ingenjörer och teknisk bevakning-tekniker vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar samt teknisk bevakning-anläggningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter.

Tjänsten är en IT-tjänst som stödjande roll till teknisk bevakning, där du utför serviceuppdrag och installationsarbeten, inkomna i vårt ärendehanteringssystem. Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhåll, användarsupport, felsökning och reparation på nätverk, servrar, klienter och kringutrustning. Viss kännedom om TB-utrustning såsom övervakningskameror, larm - och låssystem är önskvärt, då arbete mot sådan utrustning kan förekomma.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Genomförandeenhet Väst (GE Väst) stödjer förbanden i militärregion väst när det gäller drift och underhåll av ledningssystem, undervattenssystem och medicinteknisk utrustning. GE Väst verkar utifrån fem genomförandeavdelningar (GA), Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Göteborg och Halmstad.

Genomförandeavdelning Göteborg (GA Göteborg), verkar ifrån Göteborgs Garnison på Käringberget, Västra Frölunda, och består av en IT- och en telesektion.  Inom IT-sektion Göteborg arbetar nio medarbetare som verkar som stöd till förband, centra och civila myndigheter inom Göteborgs garnison och dess ”satellitorter”.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer

 • Treårig gymnasieutbildning med teleteknisk inriktning eller likvärdig dator/teleinriktad utbildning
 • God kunskap i Windows 7/10
 • God kunskap i MS Office-paketet
 • Kunskaper om Ethernet och TCP/IP
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskap om firewall-/routingteknik
 • Tidigare erfarenhet från arbete med support inom IT
 • Kunskap i Windows 2008/2012/2016 SRV
 • Kunskap i Microsoft applikationer
 • Kunskap i Cisco och Unix
 • Tidigare erfarenhet från arbete med teknisk bevakning
 • Kunskap i fibersvetsning
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT

Personliga egenskaper

För att ömsesidig trivsel ska uppstå vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Uddevalla. Du arbetsleds från GA Göteborg IT. Resor förekommer i tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd på heltid och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar kring befattningen lämnas av sektionschef Mats Andersson, 031-69 24 11. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-Generalist Jovanna Pettersson Gambino, via växeln (019- 39 35 00).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestvall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du sökt denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDrifttekniker, data
YrkesområdeData/IT

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som drifttekniker, data med placerings i Uddevalla. Om det låter intressant att arbeta som drifttekniker, data hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Luftbevakningssoldat GSS/K

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som soldat/sjöman i Luleå.

2021-09-13

Mer info

Kundmottagare till Tekniska avdelningen Livgardet

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som kundmottagare/verkmästare, bilverkstad i Upplands-Bro.

2021-09-27

Mer info

Fordonsmekaniker till Försvarsmaktens tekniska skola

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Halmstad.

2021-10-01

Mer info