Ställföreträdande chef för Försvarsmaktens fältanalyslaboratorium

Publiceringsdatum: 2021-09-01

Totalförsvarets Skyddscentrum, SkyddC

Totalförsvarets Skyddscentrum, SkyddC i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot så kallade CBRN-händelser – kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära hot. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom området.

1.CBRN-kompaniet är en del av SkyddC, det är ett insatsförband som bland annat arbetar med detektering, identifiering och sanering av CBRN-händelser. Kompaniet bemannar även beredskap samt ansvarar för utbildning av värnpliktiga året runt.

Som en del av 1.CBRN-kompaniet finns mobila CBRN-analyslaboratorier, CBRN-AL. Laboratorierna har tagits fram för att användas vid Försvarsmaktens nationella och internationella insatser, som samhällsstöd vid omfattande olyckor och katastrofer samt som stöd vid humanitära hjälpinsatser.

SkyddC rekryterar en ställföreträdande chef för CBRN-AL. Tjänsten är en tillvidareanställning.

Vi söker dig som

Har en mycket god förmåga att samverka och samarbeta. Som person tar du initiativ, är mål- och resultatinriktad med en hög ansvarskänsla. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är lösningsorienterad samt arbetar strukturerat, med sinne för ordning och reda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materielansvarig kommer du att planera, leda samt till viss del genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll av CBRN-analysgruppens materiel och fordon. En viktig arbetsuppgift är att vara driftledare av IT-systemen i de mobila analyslaboratorierna.

Du stödjer chefen för CBRN-AL med tekniska bedömningar samt planering av vidmakthållande och utveckling av labben. Vid behov skall du vara beredd att överta chef CBRN-AL arbetsuppgifter temporärt.

Kvalifikationer

  • Officer
  • B-körkort
  • Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod
  • God fysisk status

Meriterande

  • Teknisk officer, inriktning ledning och samband
  • Tidigare erfarenhet från tekniska befattningar inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet/kunskap av CBRN-instrument, medicinsk-teknisk laboratorieutrustning samt IT-utrustning
  • Erfarenhet/kunskap om ledningscontainrar samt elverk
  • C-körkort
  • Erfarenhet av att jobba i system PRIO

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas

Arbetsort: Umeå

Tillträdesdatum efter överenskommelse

Rekryterande chef: Övlt. Jan Karlsson, vxl 090-17 55 00

Ansvarig HR: Josefine Lidén, vxl 090-17 55 00 josefine.liden@mil.se

Facklig representant: OFR/O Marcus Nygren, SEKO Mattias Jonsson, SACO-S Peter Nilsson. Samtliga nås via växel på 090-17 55 00

Med anställningen tillkommer en skyldighet att krigsplaceras, innan anställning krävs en godkänd registerkontroll samt läkarundersökning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSpecialistofficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som specialistofficer med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som specialistofficer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2021-10-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

CHEF FÖR FV FRIVILLIGSEKTION i UPPSALA

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Uppsala.

2021-09-24

Mer info

Fordonsmekaniker till Försvarsmaktens tekniska skola

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som fordonstekniker/bilmekaniker/personbilsmekaniker i Halmstad.

2021-10-01

Mer info

Försöksledare och expert på explosiva varor FOI-PERS-2021-340

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som depåtekniker, prospektering i Botkyrka.

2021-09-29

Mer info