Systemtekniker inom IT och Signalskydd

Publiceringsdatum: 2020-09-23

Vi behöver fler teknikhjältar som kan hjälpa oss utveckla digitala lösningar för ett hållbart samhälle. Är du en av dem?

Utmanande och utvecklande uppdrag tillsammans med prestigelösa och tillgängliga kollegor. En arbetsgivare med fokus på både ett hållbart arbetsliv och en samhällsgärning att vara stolt över. En möjlighet att arbeta med tekniska lösningar som påverkar hela samhället. Hur låter det?

Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framförallt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.

Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för våra 21 länsstyrelser i Sverige och alla 6800 användare.

Läs mer om Länsstyrelsernas IT-avdelning här: www.lansstyrelsen.se/jobbapåit

ARBETSUPPGIFTER

Som Systemtekniker inom IT-avdelningen med inriktning mot it-tjänsteleverans av tekniska lösningar inom krisberedskap arbetar du främst med att utveckla IT-organisationens säkerhets- och krisberedskapsförmåga. Du arbetar i ett team och i nära samverkan med verksamheten men också med andra samhällsaktörer inom totalförsvaret.

Du kommer att arbeta med IT från ax till limpa och delta i analys, kartläggning, utredning, design, implementering och drift av förmågehöjande tekniska lösningar inom området samt i säkerhetsskyddsanalyser och kartläggningar.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att du ska agera som specialist för tekniklösningarna och arbeta med klientplattformsdesign, underhåll och drift. Du är med och hanterar hela livscykeln, säkerställer efterlevnad av krav kring säkerhetsskydd samt tar fram riktlinjer, användarinstruktioner, utbildningsmaterial och genomför utbildningar och övningar.

I tjänsten kan även ytterligare arbetsuppgifter bli aktuella efterhand.

Vi har en distribuerad organisation med personal placerad över hela landet. Stationeringsort är Vänersborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

KVALIFIKATIONER

  • Vi söker dig som har minst gymnasieexamen gärna med IT-inriktning. Meriterande är kvalificerad yrkes- eller högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap.
  • Du har minst 3 års erfarenhet från design, installation, felsökning av verksamhetskritiska system i komplexa webb och databasbaserade miljöer.
  • Goda kunskaper i IT-lösningar baserade på klientmiljöer och klienthantering med och utan centrala administrationsverktyg
  • Erfarenhet av att arbeta med processer baserade på ITIL, PM3 eller liknande
  • Körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete inom t.ex. säkerhetsskydd, signalskydd, krisberedskap
  • Goda kunskaper inom klienthårdvara och klientsäkerhetslösningar
  • Kunskap inom klientadministration och klientkonfigurationer
  • Erfarenhet av arbete från Försvarsmakten eller krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheter

Personliga egenskaper:

Du arbetar självständigt, strukturerat, tänker utifrån helhetsperspektiv och har en god analytisk förmåga. Du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med olika professioner och grupper såväl inom länsstyrelserna som med externa aktörer inom totalförsvaret. Som person är du servicemedveten, noggrann och kvalitetsmedveten samt har förmågan att kunna se till att verksamheten efterlever säkerhetsmässiga och lagstadgade krav

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

ÖVRIGT

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT.

Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeIT-tekniker/Datatekniker

Ansökan

Länsstyrelsen i Västra Götalands län söker en person till denna tjänst som it-tekniker/datatekniker med placerings i Vänersborg. Om det låter intressant att arbeta som it-tekniker/datatekniker hos Länsstyrelsen i Västra Götalands län skickar du in din ansökan senast 2020-10-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Systemtekniker inom IT och Signalskydd

Länsstyrelsen i Västra Götalands län söker en person till tjänsten som it-tekniker/datatekniker i Vänersborg.

2020-05-20

Mer info

Strategisk utvecklare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänst

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Stockholm.

2020-10-07

Mer info

Handläggare inom samhällsskydd och beredskap

Länsstyrelsen i Gävleborgs län söker en person till tjänsten som säkerhetsingenjör i Gävle.

2020-09-22

Mer info