Rekryteringskoordinator till I 19 Norrbottens regemente

Publiceringsdatum: 2024-06-05

Har du övervägt att arbeta inom administration, ekonomi, juridik-branschen? Det är nu möjligt för dig att få jobb som rekryterare/rekryteringskonsult hos Försvarsmakten. Försvarsmakten söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

För detta jobb är Boden den angivna tjänsteorten. Om du är intresserad av en karriär inom rekryterare/rekryteringskonsult, ta en titt på den lediga tjänsten som Försvarsmakten erbjuder för att se om det är en matchning. Sista ansökningsdagen till jobbet som rekryterare/rekryteringskonsult hos Försvarsmakten är söndag den artonnde augusti 2024.


Jobbannons

Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde har förändrats och regeringen har beslutat att den militära förmågan ska stärkas. En annan viktig och påverkande faktor är det svenska Natomedlemskapet, nu blir Norden ett sammanhängande försvarsområde och Sverige får en strategisk och betydande roll i alliansen, inte minst på Nordkalotten.

Detta innebär att Försvarsmakten och Norrbottens regemente ska växa. En avgörande faktor för att vi ska kunna växa är att vi kan attrahera nya medarbetare och som rekryteringskoordinator är du en viktig pusselbit i det arbetet.

Rekryteringskoordinatorn är placerad på regementsstaben vid genomförandeavdelningen, som planerar, samordnar och genomför verksamhet vid Norrbottens regemente under innevarande kalenderår. Befattningen är idag placerad under kommunikationssektionen tillsammans med regementets kommunikationschef, kommunikatörer och skolinformatörer.

Arbetsuppgifter

En stor del av arbetet som rekryteringskoordinator innebär att initiera, planera, samordna och genomföra event för att attrahera vår målgrupp. Du fördelar resurser och planerar aktiviteter som skapar förutsättningar att både rekrytera och behålla våra medarbetare. Arbetet ställer höga krav på dialog och samverkan såväl inom regementet som med kollegor på andra förband runt om i Sverige, samt med lokalt och regionalt näringsliv och offentlig sektor. I arbetet ingår även att projektleda de skolinformatörer som tillhör rekryteringsfunktionen vid regementet.

Kvalifikationer

Krav

 • Relevant akademisk examen eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Mycket god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift
 • Goda kunskaper om Officepaketet
 • B-körkort

Personliga egenskaper

 • Mycket god förmåga till samarbete och relationsbyggande
 • Mycket god förmåga att både analysera, initiera och genomdriva aktiviteter

Arbetet innebär stort eget ansvar och handlingsutrymme. Detta kräver att du har ansvarskänsla, struktur och handlingskraft. Du är prestigelös, initiativrik och en god lagspelare med coachande förhållningssätt. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning med förmåga till prioritering. En tjänst vid regementsstaben kräver hög integritet.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande

 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom rekrytering, marknadsföring, event med goda resultat
 • Erfarenhet av att skapa och hålla presentationer
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av arbete inom HR och Försvarsmaktens rekryteringssystem (CRM)
 • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning

Övrigt

 • Civil befattning
 • Sysselsättningsgrad: Heltid
 • Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning.
 • Arbetstid: Dagtid, arbete under avvikande tider kan förekomma vid mässor eller liknande verksamhet. 
 • Resor förekommer i tjänsten. 
 • Individuell lönesättning tillämpas.
 • Arbetsort: Boden
 • Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

För frågor om befattningen kontakta rekryterande chef Mats Carlsson, 070-326 84 06

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel, tfn:  0921-34 80 00

SEKO: Susanne Thunberg

Försvarsförbundet: Annelie Forshage

OF Bothnia: Mikael Lundsten

SACO: Björn Astermo

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRekryterare/Rekryteringskonsult
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som rekryterare/rekryteringskonsult med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som rekryterare/rekryteringskonsult hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-08-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Norrbottensregemente söker Chef till TKM med placering i Arvidsjaur

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Arvidsjaur.

2024-06-24

Mer info

Chef Logistikenheten vid Bergslagens artilleriregemente, A 9

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Kristinehamn.

2024-06-20

Mer info

Chef teknisk avdelning, Bergslagens artilleriregemente, A 9

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som förrådschef i Kristinehamn.

2024-06-20

Mer info