Utbildningsofficer OR6/OF1 till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Publiceringsdatum: 2024-04-29

Skulle du vilja jobba inom militära yrken? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Försvarsmakten genom att arbeta som officer. Försvarsmakten söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Att bo i närheten av Göteborg kan vara en fördel för denna position, så om du redan bor i området bör du överväga att söka jobbet. Om du är intresserad av en karriär inom officer, ta en titt på den lediga tjänsten som Försvarsmakten erbjuder för att se om det är en matchning. Försvarsmakten letar efter erfaren officer som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är måndag den tjugofjärde juni 2024.


Jobbannons

I Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierande och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

Försvarsmedicincentrum

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning, vårt utbildningskompani grundutbildar soldater inom ledning, logistik och sjuktransport.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utbildningsofficeren ansvarar för att planera, koordinera och leda utbildning inom en eller flera tjänstegrenar såsom fordons-, förplägnads- eller sjukvårdsutbildning. Elevunderlaget kan variera mellan värnpliktig, fastanställd och tidvis anställd personal. Som utbildningsofficer förväntas du även kunna tjänstgöra som planeringsofficer på kompaninivå, där de huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av planering, koordinering och ledning av delfunktioner eller uppgifter ställda av förbandet.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficersutbildning/Reservofficersutbildning (specialist eller taktisk) lägst utnämnd nivå OR6.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
 • B-körkort.
 • Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken på nya saker och har en vilja att utveckla dessa i samråd med andra. Vidare stimuleras du av utmaningar, har hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter. Exempelvis skall du med lätthet kunna vara en brygga mellan personal från civila myndigheter och försvarsmaktsrepresentanter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet från lednings- logistikförband/underhållsenhet som specialistofficer/officer.
 • Instruktör Drivmedelstjänst.
 • Instruktör Vattentjänst.
 • Instruktör AM och/eller ADR.
 • Instruktör sjukvård/stridssjukvårdare.
 • Instruktör GMU och/eller markstrid.
 • Instruktör fordonstjänst.
 • Officersutbildning med inriktning förnödenhetsförsörjning alternativt teknisk officersutbildning eller markstridsofficer med påbyggnadskurser såsom förnödenhetsförsörjning/förplägnad.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader vid nyanställning.

Nivå: Lägst OR6/OF1

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Göteborg

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Anställningen innebär en krigsplacering på Sjukhusbataljonen.

Upplysningar om befattningen

Lämnas av Markus Käll eller Caroline Roxendal via FM tel-växel: 031692000

Information om rekryteringsprocessen

Information om rekryteringsprocessen kan lämnas av Malin Hansson FM tel-växel: 031692000

Fackliga företrädare

SACO, saco-gbg@mil.se

SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se

Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se

OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeOfficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som officer med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-06-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Operatörer till Regionledningscentralen (RLC), Göteborg

Polismyndigheten söker personer till tjänsten som larmoperatör i Göteborg.

2024-07-08

Mer info

Telesektionschef till Göteborg

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som driftchef, data i Göteborg.

2024-06-17

Mer info

Utbildningssjuksköterska vid Sjukhusbataljonen

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som anestesisjuksköterska i Göteborg.

2024-07-05

Mer info