UtbE Lärare Militära Basämnen SO 7

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Är du intresserad av att jobba inom militära yrken? Letar du efter en chans att arbeta som specialistofficer på Försvarsmakten? Nu är det möjligt. Om du vill arbeta heltid hos Försvarsmakten, har de just nu en tjänst tills vidare som kan passa dig.

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Halmstad då det är tjänsteorten. Företaget Försvarsmakten erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som specialistofficer har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Försvarsmakten letar efter erfaren specialistofficer som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är söndag den artonnde augusti 2024.


Jobbannons

Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, ligger i Halmstad och är Försvarsmaktens skola för teknisk utbildning och utveckling. Skolan utbildar gruppbefäl soldater, sjömän, blivande officerare, officerare och civila för teknisk tjänst i hela Försvarsmakten. Alla försvarsgrenar – armén, marinen och flygvapnet – finns representerade vid skolan. Utbildningsenheten på FMTS har kursansvar för utbildning samt för internationell kursverksamhet. På Utbildningsenheten arbetar ca 200 personer. Nu söker vi en lärare i militära basämnen, främst inriktad på stridsutbildning, till en arbetsplats med stort engagemang och god stämning som har kadetterna i fokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Att utveckla, planera, genomföra och utvärdera skjututbildning (kompetensskjutningar, skjutledarutbildning bana, stridsskjutningar) med i huvudsak OP och SOU elever vid FMTS.
 • Stödja vid utbildning enligt den militära professionen (t ex trupputbildning) med i huvudsak SOU och OP elever.
 • Uppgifter i övrigt enligt arbetsledningens beslut.

KRAV

Kvalifikationer

 • Militärutbildning till SO 7
 • Du har god insikt och förståelse för den militära professionen
 • Ha en god pedagogisk förmåga
 • God förmåga att utrycka dig i svenskt tal och skrift
 • Körkort B

Personliga egenskaper:

Du kan ta egna initiativ och är van att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kan tänka långsiktigt och att se vad verksamheten är i behov av. Samverkan med andra aktörer ställer stora krav på en väl utvecklad social kompetens. Hög flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer:

 • Utbildning i FUSA/SUSA vid MSS eller motsvarande
 • Utbildning och erfarenhet inom markstrid, oavsett från vilken försvarsgren.
 • God förmåga i engelska, i tal och skrift

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Major Björn Andersson, chef Ämnessektionen FMTS. E-post: bjorn.m.andersson@mil.se

Fanjunkare Emil Malmberg, lärare Militärt Basämne. E-post: emil.1.malmberg@mil.se

Fackliga representanter (nås via växeln på 08-788 75 00):

HSOF:Anders Norén

OFR-S:Roland Kramer

SACO:Håkan Eliasson

SEKO:Jörgen Jansson

Övrigt

Anställningsform: Militär befattning i nivå SO 7, tillsvidare heltid.

Arbetsort: Halmstad.

Arbetstid: Dagtid. Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma. I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor. Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbeds.

Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSpecialistofficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som specialistofficer med placerings i Halmstad. Om det låter intressant att arbeta som specialistofficer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-08-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

P 7 söker insatssoldater till IBSS

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som soldat/sjöman i Lund.

2024-06-11

Mer info

Militärpolisenheten söker planeringsofficer OR6 / OR7

Försvarsmakten söker fem personer till tjänsten som officer i Stockholm.

2024-06-10

Mer info

Tandläkare till Folktandvården, Kramfors & Sollefteå

REGION VÄSTERNORRLAND söker en person till tjänsten som tandläkare i Sollefteå.

2024-05-15

Mer info