Logistikofficer

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Söker du efter ett jobb inom militära yrken-sektorn? Försvarsmakten söker just nu efter en officer och du kan vara den de letar efter. Vill du arbeta heltid hos Försvarsmakten? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Örebro är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Om du letar efter en spännande karriär inom officer-branschen, har Försvarsmakten just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Söker du efter en spännande karriär som officer? Sök jobbet hos Försvarsmakten senast onsdag den femte juni 2024 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som logistikofficer vid vår stab arbetar du brett med flera av logistikens ingående delar. Arbetet innebär mycket planering, utvärdering och förutsättningskapande aktiviteter för enhetens logistikdelar. Du deltar även som en naturlig del i vår tillväxt. Du leder logistikberedningar och deltar i stabens gemensamma arbete. 

I tjänsten ingår även att vara ett stöd till förbandets chefer i logistikrelaterade frågor. 

Vi erbjuder dig 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som byggger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning 

Kvalifikationer

 • Officersexamen, lägst S07 alternativt OF2 
 • Relevant utbildning inom Försvarsmaktens logistik
 • God datorvana och administrativ förmåga 
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skruft i svenska och engelska 
 • B-körkort 

Meriterande 

 • Tidigare erfarenhet av ledande befattning i logistikförband inom Försvarsmakten eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
 • Erfarenhet av stabsarbete i Försvarsmakten alternativt erfarenhet av relevant motsvarande arbete inom annan verksamhet.
 • Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens system LIFT och PRIO

Personliga egenskaper 

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har god samarbetsförmåga, är självgående och kommunikativ. Du har goda pedagogiska färdigheter och är prestigelös i ditt förhållningssätt. Du är en person som trivs med att leda processer och driva arbetet framåt. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Anställningen är en heltids tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. I anställningen ingår internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras. 

Arbetsort: Örebro 

Välkommen med din ansökan senast 5 juni 2024. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Hr-generalist Johanna Larsson på Johanna.z.larsson@mil.se

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeOfficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som officer med placerings i Örebro. Om det låter intressant att arbeta som officer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-06-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Logistikofficer till Norrbottens flygflottilj

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Luleå.

2024-05-10

Mer info

Kommendant – Logistikofficer

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som specialistofficer i Solna.

2024-03-03

Mer info

Logistikofficer

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som officer i Boden.

2024-05-03

Mer info