Informations och IT-säkerhetsanalytiker

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Har du övervägt att arbeta inom data/it-branschen? Positionen som säkerhetsanalytiker, it hos Inspektionen För Strategiska Produkter är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Inspektionen För Strategiska Produkter söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Om du redan bor i närheten av Stockholm, är det här din chans att söka ett spännande jobb Företaget Inspektionen För Strategiska Produkter erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som säkerhetsanalytiker, it har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sista ansökningsdagen till jobbet som säkerhetsanalytiker, it hos Inspektionen För Strategiska Produkter är måndag den tionde juni 2024.


Jobbannons

Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Har du erfarenhet av brett analysarbete och ett intresse för utrikes-, säkerhets och försvarspolitik? Är du dessutom en strukturerad lagspelare? Då kan det vara dig vi söker. Inspektionen för strategiska produkter har i uppdrag att granska utländska direktinvesteringar för att säkerställa att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. ISP söker nu en analytiker med inriktning på informations- och IT-säkerhet

Arbetsbeskrivning

Som analytiker på ISP ger du analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bl.a. att bestå i, att utifrån inkomna underlag, utreda företags IT-system med syftet att upptäcka potentiella sårbarheter i hanteringen av skyddsvärd information. Du har vidare en central roll i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete inom ramen för uppdraget som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.

I rollen som analytiker arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten med att ta fram beslutsunderlag. Du säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde och gör analyser inom ramen för samverkan med enhetens granskningsansvariga och övriga analytiker. Arbetet omfattar kontakter med andra myndigheter och företag, även internationellt.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

 • Examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analysarbete inom aktuellt och relevant område
 • Goda IT-kunskaper inom system- och informationssäkerhetsområdet
 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete med informationssäkerhet eller motsvarande erfarenhet från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), annan statlig myndighet eller från privat sektor
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att inhämta, bearbeta, tolka och analysera information
 • Mycket god uttrycksförmåga både muntligt och skriftligt på engelska och svenska
 • Intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor och säkerhet i samband med behandling av personuppgifter
 • Erfarenhet av arbete med strategisk informations- eller IT-säkerhet, exempelvis genom compliance, lagstiftning eller relevanta standarder, som t ex ISO 27000-serien, NIST eller NIS
 • Erfarenhet av arbete med praktisk it- eller informationssäkerhet, exempelvis med arkitektur, drift, underhåll, säkerhetsövervakning av IT-system eller nätverk
 • Kunskaper om hur verksamheter behandlar känslig information och hur åtkomsten till sådan information kan ingå i en långsiktig strategi för exempelvis informationspåverkan, underrättelseverksamhet eller annan kartläggning av nyckelpersoner
 • Kunskap i flera språk

Som person är du initiativrik och noggrann. Du har mycket god analytisk förmåga och är bra på att strukturera ditt arbete. Du har förmåga att göra nödvändiga prioriteringar och leverera inom utsatta tidsramar och under tidspress. Du har god samarbetsförmåga och kan hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information. Vidare har du ett intresse för arbete med verksamhetsutveckling.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)

ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP har uppdrag som nationell kontaktpunkt avseende informationsutbyte i EU gällande utländska direktinvesteringar. Sedan den 1 december 2023 har myndigheten uppdrag gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden (prop. 2022/23:116). Vidare hanterar ISP riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att trycka på knappen "ansök" nedan. Ange referensnummer 2024-9.2-0028. Sista ansökningsdag är den 10 juni 2024.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnInspektionen För Strategiska Produkter
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004912
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSäkerhetsanalytiker, IT
YrkesområdeData/IT

Ansökan

Inspektionen För Strategiska Produkter söker en person till denna tjänst som säkerhetsanalytiker, it med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som säkerhetsanalytiker, it hos Inspektionen För Strategiska Produkter skickar du in din ansökan senast 2024-06-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Konsult inom IT- och informationssäkerhet

AFRY AB söker en person till tjänsten som informationskonsult i Stockholm.

2024-05-20

Mer info

Säkerhetshandläggare informationssäkerhet och SUA

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som säkerhetsrådgivare i Enköping.

2024-05-07

Mer info

IT-Förvaltare informations- och grunddataförsörjning

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som databasadministratör i Stockholm.

2024-05-06

Mer info