Granskningsansvarig samhällsviktig verksamhet

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Skulle du vilja jobba inom administration, ekonomi, juridik? Vill du ta steget att arbeta som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning hos Inspektionen För Strategiska Produkter? Nu har du möjligheten. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Inspektionen För Strategiska Produkter under tills vidare. De letar just nu efter nya medarbetare.

Denna tjänst finns tillgänglig i Stockholm som är tjänsteorten. Inspektionen För Strategiska Produkter har just nu en ledig tjänst som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Här är chansen att bli en del av Inspektionen För Strategiska Produkter och jobba som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning! Ansök senast måndag den tionde juni 2024.


Jobbannons

Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har i uppdrag att granska utländska direktinvesteringar för att säkerställa att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Vi söker nu en granskningsansvarig inom område samhällsviktig verksamhet till myndighetens enhet för utländska direktinvesteringar (UDI). 

Arbetsbeskrivning

Som granskningsansvarig inom området samhällsviktig verksamhet ansvarar du för och samordnar handläggning, analys och granskning av inkomna ärenden, det vill säga anmälningar om utländska direktinvesteringar i Sverige. Du är en viktig del i det operativa arbetet och ansvarar för helhetsbedömningen av varje ärende inom ditt område. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag samt är föredragande inför beslut. Arbetsuppgifterna utförs i nära dialog med enhetens analytiker och handläggare samt genom samverkan med andra myndigheter. Du kommer även att arbeta med enhetens verksamhetsutveckling inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer

  • Examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
  • Intresse av utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik
  • Flerårig dokumenterad erfarenhet av ärendehandläggning- eller utredningsarbete
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Aktuell och relevant erfarenhet som utredare eller analytiker inom sektorerna energiförsörjning, livsmedelsförsörjning och finansiella tjänster
  • Goda kunskaper om samhällsviktig verksamhet, samhällets krisberedskap och totalförsvaret från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), länsstyrelse eller annan statlig myndighet eller motsvarande förvärvad kunskap från privat sektor
  • Erfarenhet av processtyrt arbete eller projektledning
  • Erfarenhet av att skriva och föredra beslutsunderlag
  • Kunskaper i flera språk

Som person är du initiativrik och bra på att strukturera ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och förmåga att snabbt sätta dig in i omfattande information och komplexa sammanhang. Du är bra på att se helheten och göra nödvändiga prioriteringar. Du är också noggrann och har erfarenhet av att arbete under tidspress och att leverera inom utsatta tidsramar. Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)

ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP har uppdrag som nationell kontaktpunkt avseende informationsutbyte i EU gällande utländska direktinvesteringar. Sedan den 1 december 2023 har myndigheten uppdrag gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden (prop. 2022/23:116). Vidare hanterar ISP riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan

Du ansöker genom att trycka på knappen "ansök" nedan. Ansökan ska ha inkommit senast den 10 juni 2024. Ange referensnummer 2024-9.2-0027.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnInspektionen För Strategiska Produkter
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004912
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHandläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Inspektionen För Strategiska Produkter söker en person till denna tjänst som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning hos Inspektionen För Strategiska Produkter skickar du in din ansökan senast 2024-06-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

IT-säkerhetsspecialist inom provverksamhet

Försvarets Materielverk söker en person till tjänsten som säkerhetsansvarig, it i Enköping.

2024-05-17

Mer info

Elektriker till företag inom samhällsviktiga funktioner

MW Group AB söker en person till tjänsten som installationselektriker i Burlöv.

2024-04-18

Mer info

Strategisk verksamhetssamordnare vid Must

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som verksamhetskonsult i Stockholm.

2024-05-22

Mer info