Erfaren registrator

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Vill du arbeta inom administration, ekonomi, juridik-branschen? Det är nu möjligt för dig att få jobb som registrator hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi. Om du vill arbeta heltid hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi, har de just nu en tjänst tills vidare som kan passa dig.

Om du redan bor i närheten av Stockholm, är det här din chans att söka ett spännande jobb Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker för närvarande efter flera personer att anställa inom registrator-branschen. Ta en titt på deras tre lediga tjänster för att se om något av dem passar just dig. Sök jobbet som registrator hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast tisdag den tjugoåttonde maj 2024.


Jobbannons

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du intresserad av att driva och utveckla frågor om informationsförvaltning tillsammans med oss? Vill du bidra i en verksamhet som är kreativ och forskningsintensiv? Håller du dessutom med om att samarbete och en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje för alla? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

FOI är i en stark tillväxtfas och vi söker nu flera registratorer som kan komplettera vårt team! I rollen som registrator hanterar du myndighetens offentliga handlingar. Du kommer att ha ansvar för postöppning, lottning, registrering, arkivering av avslutade ärenden och utlämnande av allmänna handlingar. En hel del av uppgiften innefattar arbete med sekretessbelagda handlingar och Sveriges nya roll som Nato-medlem ställer ytterligare krav på vår dokumenthantering. I rollen ingår även att kunna utbilda medarbetare och chefer i frågor som rör FOI:s ärende- och dokumenthantering samt offentlighet och sekretess. Du kommer att ingå i ett team med registratorer och arkivarier som tillsammans arbetar med och utvecklar FOI:s dokumenthantering och informationsförvaltning i olika projekt.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i sektionen Informationsförvaltning inom Juridikenheten som tillhör avdelningen  Forskningsstöd . 

Har du den kompetensprofil vi behöver ? 

 Vi söker dig som har: 

en relevant registrators- eller arkivarieutbildning, 

dokumenterade kunskaper om de lagar och förordningar som styr dokumenthantering inom offentlig förvaltning, inklusive offentlighets- och sekretesslagstiftningen,

flerårig erfarenhet av informationsförvaltning där arbetet ska ha inkluderat såväl diarieföring, ärendehantering som arkivering,

erfarenhet av att bedriva utvecklingsarbete inom informationsförvaltning,

god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsklassificerade handlingar och av att jobba på myndighet under Försvarsdepartementet. Har du dessutom arbetat i ärendehanteringssystemet Platina är det en fördel. 

För att trivas och lyckas i rollen som registrator är en positiv inställning gentemot arbetsuppgifterna och verksamheten avgörande. Du förväntas agera i enlighet med beslut, verksamhetsplaner, mål och riktlinjer. Ett gott samarbete och tydlig kommunikation med kollegor är nödvändigt. Du förväntas ta ansvar för dina uppgifter och driva processer framåt på ett strukturerat och effektivt sätt. Som registrator arbetar du med god servicekänsla och har intresse för att stödja andra, samtidigt som du har viljan och förmågan att leverera lösningar.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att  jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28/5 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Åsa Strandberg. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 

Om jobbet

Antal tjänster3
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnTotalförsvarets Forskningsinstitut, Foi
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021005182
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRegistrator
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker tre personer till denna tjänst som registrator med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som registrator hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi skickar du in din ansökan senast 2024-05-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Registrator sökes till F 16

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som registrator i Uppsala.

2024-05-16

Mer info

Registratorer till Försvarsmaktens Högkvarter

Försvarsmakten söker två personer till tjänsten som registrator i Stockholm.

2024-05-20

Mer info

Erfaren forskare inom bildalstrande sensorer

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som civilingenjör, teknisk fysik i Linköping.

2024-05-08

Mer info