Säkerhetsskyddshandläggare - Säkerhetsskyddsavtal

Publiceringsdatum: 2024-07-08

Söker du efter ett jobb inom administration, ekonomi, juridik-sektorn? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi. Vill du arbeta heltid hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Om du redan bor i närheten av Stockholm, är det här din chans att söka ett spännande jobb Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning. De har just nu ett ledigt jobb som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning som kan vara av intresse för dig. Sök jobbet som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast söndag den fjärde augusti 2024.


Jobbannons

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Arbetar du med säkerhetsskydd och har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddade upphandlingar eller andra samverkansformer där krav på säkerhetsskyddsavtal ställs?  Vill bidra med dina kunskaper i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet och tycker du om att ha många kontaktytor såväl internt som externt? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!.

Om tjänsten

I samverkan med kollegor på säkerhetsskyddsenheten stöttar du myndigheten i säkerhetsskyddsarbetet med huvudfokus på säkerhetsskyddsavtal. Du kommer att samarbeta med kollegor inom hela myndigheten samt ha kontakter med andra myndigheter och företag. I rollen ingår även att genomföra utbildningar inom säkerhetsskyddsområdet för FOI medarbetare samt för leverantörer. Exempel på arbetsuppgifter är att leda metodutveckling inom området, stödja i säkerhetsskyddsanalys innan upphandlingsförfarande inleds, och att stödja vid kontroll av leverantörer. Dessutom innebär arbetet att hantera och förvalta säkerhetsskyddsavtal, stödja den administrativa processen vid tecknande av säkerhetsskyddsavtal, samt att handlägga samrådsförfarande med tillsynsmyndighet angående säkerhetsskyddsavtal.

Om Enheten

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören.

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet. Vi är representerade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Placeringsort för denna tjänst är Umeå eller Kista . Tjänsteresor inom landet ingår i arbetet. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi.html

Har du den kompetensprofil vi behöver?

 Vi söker dig som har:

Erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd, gärna inom säkerhetsskyddad upphandling, personalsäkerhet eller liknande.

B-körkort.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har:

Arbetat med säkerhetsskydd inom offentlig verksamhet, särskilt inom försvarssektorn.

Erfarenhet av att genomföra utbildningar samt har erfarenhet av regelverksutformning.

Relevanta säkerhets- och säkerhetsskyddsutbildningar genom exempelvis Försvarsmakten, SSF eller Företagsuniversitetet.

Det viktigt att du har stark integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du behöver vara strukturerad, självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Vidare har du en god förmåga att skapa förståelse för vikten av säkerhetsskyddsarbete. Du har lätt för att samarbeta och är serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper,

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

 Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 4:e augusti 2024!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

 Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Sökande behöver lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnTotalförsvarets Forskningsinstitut, Foi
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021005182
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHandläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till denna tjänst som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi skickar du in din ansökan senast 2024-08-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Lokalvårdare/Vaktmästeri till ISS Kungsängen & Upplands-Bro

Iss Facility Services AB söker en person till tjänsten som städare/lokalvårdare i Upplands-Bro.

2024-07-09

Mer info

HR-generalist till Livgardet

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-konsult/pa-konsult i Upplands-Bro.

2024-07-12

Mer info

Teknisk konsult - Marina Försvarssektorn

AFRY AB söker en person till tjänsten som byggnadskonsult i Malmö.

2024-06-27

Mer info