Processledare HR inriktning lönebildning

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Letar du efter möjligheter att arbeta inom administration, ekonomi, juridik? Ett spännande jobb som organisationsutvecklare hos Försvarsmakten väntar på dig - varför inte söka idag? Försvarsmakten söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Stockholm då det är tjänsteorten. Företaget Försvarsmakten erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som organisationsutvecklare har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sök jobbet som organisationsutvecklare hos Försvarsmakten och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast onsdag den sjunde augusti 2024.


Jobbannons

Vill du jobba som processledare hos Försvarsmakten? Vi bidrar till Sveriges säkerhet och vårt uppdrag växer. Vill du få möjligheten att driva, koordinera och påverka utveckling av HR-arbetet inom Försvarsmakten? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Om enheten

Processledarna tillhör Arbetsgivarenheten vid HRC, där även delprocessledarna arbetar och styrs av processägare på Försvarsmaktens högkvarter. Det finns processledarkollegor inom bland annat rekrytering, intern personalförsörjning, arbetsanpassa och rehabilitering. Som Processledare ingår du i Förvaltningsgrupp Personalförsörjning som syftar till att HR-processerna hänger ihop även med andra förvaltningsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som processledare kommer du fungera som ett nära stöd till processägare, tillika Försvarsmaktens Förhandlingschef. Genom att du är lyhörd för vilka behov som behövs för att uppnå resultat inom verksamhetsområdet har du möjlighet att vara rådgivande i den utveckling som är nödvändig för att säkerställa uppsatta mål. Du kommer arbeta nära linjeverksamheten på HR Centrum, likväl ha nära samarbete och överlappande projektarbeten med övriga HR processledare samt IT-organisationen. Din förmåga som processledare är starkt beroende av hur väl du sätter dig in i myndighetens processer och inte minst förstår hur beroendet mellan HR-processerna samspelar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

 • Stödja processägare med kunskap om FM verksamhetsutveckling och processer
 • Leda processen och delprocessledarnas utveckling
 • Identifiera brister, analysera och föreslå förbättringar genom att upprätta, bereda och driva ändringsärenden
 • Ansvara för kommunikation och publicering av information
 • Säkerställa att riktlinjer och bestämmelser omsätts i tillvägagångssätt
 • Ansvara för att utbildningsunderlag tas fram för att etablera och informera om processen
 • Säkerställa att utveckling och förvaltning av IT-stöd system inom lönebildningsområdet fungerar tillfredställande och driver anpassning och utveckling av systemen inom området
 • Ta fram mål och nyckeltal och utföra mätning av processen

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom HR-området eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Bred yrkeserfarenhet inom HR-området från statlig eller offentlig verksamhet om minst 3 år där du uppnått god förståelse för hur olika delar av HR hänger ihop och stödjer varandra
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • God systemvana vilket gör att du kan sätta dig in i nya system (Försvarsmakten använder SAP) och använder IT obehindrat

Personliga egenskaper

Du är en lugn och stresstålig person som har förmågan att skapa god struktur. Du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt besitter förmågan att arbeta med flera aktörer och uppgifter samtidigt. Som processledare förutsätts du vara tydligt resultatinriktad. Enframgångsfaktor är att du ser det som tilltalande att vara en nyckelspelare i ett av arbetsgivarens viktigaste arbetsverktyg – förändringsledning. Du som söker denna roll är en god ledare som självständigt kan driva verksamheten framåt med verksamhetsnytta i fokus. Ditt ledarskap kräver att du kan leda verksamheten med personalresurser i form av delprocessledare. Delprocessledarna arbetar med processutveckling ca 20 % av sin ordinarie befattning. Detta kräver god dialog och samarbete med den ordinarie linjeverksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet inom lönebildning och/eller compensation and benefits
 • Dokumenterad erfarenhet av process- och/eller projektledning
 • Erfarenhet av förvaltningsledning
 • Erfarenhet från statlig eller offentlig verksamhet

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte är anställd i Försvarsmakten

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Stockholm

Tjänsteresor inom Sverige förekommer

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

I rekryteringen kan arbetspsykologiska tester komma att genomföras

Har du frågor om befattningen är du välkommen att maila till daniela.kramer@mil.se, alternativt ringa rekryteringsansvarig Daniela Kramer, 0733-386266 från och med vecka 31.

Fackliga företrädare, samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

SACO Anders Kejnell

SEKO Åsa Karlsson

OFRO Arne Nilsson

OFRS Kjell Tetzlaff

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 7 augusti 2024. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeOrganisationsutvecklare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som organisationsutvecklare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som organisationsutvecklare hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-08-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

HR-strateg inriktning villkorsfrågor

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-specialist/hr-advisor i Stockholm.

2024-07-15

Mer info

Doktorand i cybersäkerhet med inriktning mot minnessäker programvara

Luleå Tekniska Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Luleå.

2024-06-14

Mer info

HR-generalist tillsvidare heltid i Stockholm

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-konsult/pa-konsult i Stockholm.

2024-06-11

Mer info