HR Generalist till Flygstaben

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Söker du efter ett jobb inom administration, ekonomi, juridik-sektorn? Försvarsmakten söker just nu efter en hr-specialist/hr-advisor och du kan vara den de letar efter. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Försvarsmakten under tills vidare. De letar just nu efter nya medarbetare.

Uppsala är platsen där denna position är ledig. Försvarsmakten söker för närvarande efter en person att anställa inom hr-specialist/hr-advisor-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Försvarsmakten letar efter erfaren hr-specialist/hr-advisor som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är måndag den femte augusti 2024.


Jobbannons

Flygstaben befinner sig i en expansiv utvecklingsperiod där ett framgångsrikt HR-arbete är avgörande. Nu söker vi en HR Generalist som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. Med stöd av staben leder Flygvapenchefen samtliga flottiljer och skolor i Flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Inom Flygvapnet arbetar ungefär 5 100 medarbetare varav cirka 350 på Flygstaben.  

Om befattningen

Vi är en sammansvetsad och prestigelös arbetsgrupp som söker en ny kollega. Är det du? Befattningen tillhör personalsektionen som består av 16 civila och militära medarbetare. Här arbetar specialister och generalister inom HR, både internt för Flygstaben och externt för hela Flygvapnet.

Vi söker nu en HR Generalist som kommer arbeta internt för Flygstaben med framförallt operativt chefsstöd. Du bör trivas i en administrativ roll då arbetet till stor del består av att självständigt bedriva och handlägga ärenden. HR Generalistrollen är bred och du kommer att få handlägga ärenden och utgöra ett chefsstöd inom t.ex. lönesättning, personaladministration, kollektivavtal, samverkan, arbetsrätt m.m. Dina ansvarsområden kommer bland annat att vara arbetsmiljö och rehabilitering, du kommer även vara sammanhållande och driva Flygstabens samverkansforum. Du kommer också få bidra till verksamhetens utveckling genom att uppdatera rutiner och anvisningar.

KRAV

Kvalifikationer

  • Examen på högskole-/ universitetsnivå inom personal/HR alternativt motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Minst tre års yrkeserfarenhet i likvärdig befattning.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet.
  • B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående, ansvarsfull, noggrann och trivs med att leverera ett kompetent chefsstöd. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. I vardagen krävs att du är driven och strukturerad men även flexibel, detta då vi verkar i en dynamisk organisation som kan skifta karaktär. Du trivs med en blandning av arbetsuppgifter där en betydande del av arbetet består av handläggning och administration. Vi söker dig som har förmåga att ta eget ansvar och kan arbeta självständigt såväl som i team. Du har en god förståelse för myndighetsförfarandet och har en välutvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

MERITERANDE

  • Erfarenhet av arbete med HR inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
  • Erfarenhet av arbete i SAP/ Försvarsmaktens personalsystem PRIO.
  • Erfarenhet av att vara sammanhållande och genomföra utbildningsinsatser.
  • Erfarenhet och kunskap inom arbetsrätt, arbetsmiljö och rehabilitering.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetstiden kommer framförallt att vara förlagd till kontorstid vardagar. Befattningen kommer att innebära en krigsplacering vilket innebär att du kan komma att genomföra kombattantutbildning och övas i din krigsbefattning vid olika övningar både lokalt och försvarsmaktsgemensamt.

Arbetsort

Uppsala

Upplysningar om befattningen

Har du frågor? Kontakta HR Chef Lisa Svedlund tfn 076-882 70 33 eller Personalchef Elin Ulriksson tfn 070-397 00 84.

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Anders Wedin

Försvarsförbundet OFR/S, Caroline Nilsson

SACO FM, Borka Medjed Hedlund

SEKO, Jan Salomonsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 350 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 5100 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHR-specialist/HR-advisor
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som hr-specialist/hr-advisor med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som hr-specialist/hr-advisor hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-08-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

HR-generalist till Livgardet

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-konsult/pa-konsult i Upplands-Bro.

2024-07-12

Mer info

Erfaren HR-Generalist till Försvarsmaktens cyberförsvarsledning

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-specialist/hr-advisor i Stockholm.

2024-07-02

Mer info

HR-generalist tillsvidare heltid i Stockholm

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hr-konsult/pa-konsult i Stockholm.

2024-06-11

Mer info