UtbE Lärare Fysisk stridsvärde

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Skulle du vilja jobba inom militära yrken? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som specialistofficer hos Försvarsmakten. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Försvarsmakten - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba tills vidare.

Denna tjänst finns tillgänglig i Halmstad som är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom specialistofficer-branschen, har Försvarsmakten just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Låt Försvarsmakten hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som specialistofficer! Ansök seast söndag den artonnde augusti 2024.


Jobbannons

Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, ligger i Halmstad och är Försvarsmaktens skola för teknisk utbildning och utveckling. Skolan utbildar gruppbefäl soldater, sjömän, blivande officerare, officerare och civila för teknisk tjänst i hela Försvarsmakten. Alla försvarsgrenar – armén, marinen och flygvapnet – finns representerade vid skolan.

Utbildningsenheten på FMTS har kursansvar för utbildning samt för internationell kursverksamhet. På Utbildningsenheten arbetar ca 200 personer och söker nu en lärare i fysiskt stridsvärde som är tillika utbildningssamordnare för fysiskt stridsvärde på FMTS i Halmstad. I det dagliga arbetet så jobbar man tillsammans med en civilanställd lärare i fysiskt stridsvärde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Planerar, genomför och utvärderar utbildning i fysiskt stridsvärde främst för kadetter på FMTS.
 • Samordnar fysiskt stridsvärde inom FMTS.
 • Medverkar i olika övningar kopplat till kadetternas utbildning.
 • Medverkar i forum för erfarenhetsutbyten och samverkan inom fysiskt stridsvärde.
 • Är med i planering samt genomförande av tävlingar (lokalt, regionalt, FMM)
 • Företräder FMTS inom området fysiskt stridsvärde.
 • Genomföra tester inom ramen för FM FYSS.
 • Uppgifter i övrigt enligt arbetsledningens beslut.

KRAV

Kvalifikationer

 • Militärutbildning till SO 7.
 • Kunskaper kring de yttre faktorernas påverkan på den fysiska prestationsförmågan såsom miljön, hygien, vila, kost och vätska
 • God pedagogisk förmåga.
 • God förmåga att utrycka dig i svenskt tal och skrift
 • B-körkort

Personliga egenskaper:

Du kan ta egna initiativ och är van att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kan tänka långsiktigt och ser vad verksamheten är i behov av. Samverkan med andra aktörer ställer stora krav på en väl utvecklad social kompetens. Hög flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer:

 • Goda kunskaper i träningslära, konditionsträning och styrketräning.
 • Tränarutbildning/utbildning inom idrottsvetenskap.
 • God förmåga i engelska, i tal och skrift.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Major Björn Andersson, chef Ämnessektionen FMTS. E-post: bjorn.m.andersson@mil.se

Elin Engström, lärare Fysiskt Stridsvärde FMTS. E-post: elin.x.engstrom@mil.se

Fackliga representanter (nås via växeln på 08-788 75 00):

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Håkan Eliasson

SEKO: Jörgen Jansson

Övrigt

Anställningsform: Militär befattning i nivå SO 7, tillsvidare heltid.

Arbetsort: Halmstad. Arbetstid: Dagtid. Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor.

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbeds.

Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSpecialistofficer
YrkesområdeMilitära yrken

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som specialistofficer med placerings i Halmstad. Om det låter intressant att arbeta som specialistofficer hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-08-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

UtbE Lärare Militära Basämnen SO 7

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som specialistofficer i Halmstad.

2024-06-10

Mer info

Lärare åk 4-6 till Frösve skola, 100% tv

Skövde kommun söker en person till tjänsten som grundlärare, 4-6 i Skövde.

2024-06-05

Mer info

Instruktör/Lärare till Måleri, Bygg- o anläggningspr, Gy Skövde Kavelbro

Skövde kommun söker en person till tjänsten som yrkeslärare i Skövde.

2024-06-11

Mer info