Koordinator

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Söker du efter ett jobb inom administration, ekonomi, juridik-sektorn? Det är nu möjligt för dig att få jobb som kvalitetskoordinator hos Försvarsmakten. Detta är ett jobb på heltid där Försvarsmakten letar efter någon under tills vidare.

Stockholm är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Om du är intresserad av en karriär inom kvalitetskoordinator, ta en titt på den lediga tjänsten som Försvarsmakten erbjuder för att se om det är en matchning. Söker du efter en spännande karriär som kvalitetskoordinator? Sök jobbet hos Försvarsmakten senast fredag den andra augusti 2024 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Om enheten

Försvarsstabens övningsavdelning planerar, genomför, värderar och följer upp huvuddelen av de militärstrategiska och operativa övningar som Försvarsmakten deltar i, såväl nationellt som internationellt. Övningsavdelningens stödjer Försvarsmaktens övningschef att utarbeta centrala planer och riktlinjer för den försvarsmaktsgemensamma övningsverksamheten, samt att följa upp, värdera och stödja den övningsverksamhet som genomförs inom försvarsgrenar, stridskrafter och militärregioner samt vid garnisoner och förband.

Vi söker nu en koordinator av övningsstödet vid avdelningen. Du kommer att arbeta med utveckling av information, informationsflöden liksom övningsplanering och övningslägesbilder till stöd för Försvarsmaktens och Natos övningsverksamhet på främst militärstrategisk och operativ nivå. Du kommer att vara Försvarsmaktens ansvarig för informationshantering under planering, genomförande och uppföljning av den militärstrategiska och operativa övningsverksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som koordinator övningsstöd vid övningsavdelningen kommer du att:

 • samordna nyttjande och utveckling av information och informationsflöden till stöd för Försvarsmaktens och Natos övningsverksamhet på främst militärstrategisk och operativ nivå
 • vara ansvarig för övningsrelaterad information och upprättande av övningslägesbild till stöd för den militärstrategiska och operativa övningsverksamheten
 • ge råd till chefer avseende informationshantering inom Försvarsmaktens övningsverksamhet
 • utforma riktlinjer, rutiner och andra styrdokument till stöd för informationshanteringen vid övningar på militärstrategisk och operativ nivå
 • utbilda personal vid försvarsstaben och operationsledningen liksom vid försvarsgrens- och stridskraftsstaber i informationshantering
 • utveckla och följa upp avdelningens informationshantering på interna samarbetsytor, intranät och internet
 • delta i större övningar som Information Management Officer (IMO)

KRAV

Kvalifikationer

 • Utbildning och erfarenhet av informations- och lägesbildshantering
 • Erfarenhet av stabs- och planeringsarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Körkort för personbil

Personliga egenskaper

Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du ska kunna hantera osäkerheter, förändringar och hög arbetsbelastning under perioder. Du ska ha förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och kunna hantera såväl rutinmässigt arbete som uppkomna lägen med krav på snabba leveranser. Du är självständig, positiv och har social färdighet. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

MERITERANDE

 • Militär utbildning
 • Erfarenhet från arbete inom Informations Management och med informationshantering, -flöden och -strukturering
 • Utbildning till Information Management Officer (IMO)
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens arkivsystem Vidar
 • Utbildning i och erfarenhet av Microsoft Sharepoint
 • Utbildning i och erfarenhet av arbete i SWECCIS och IS UNDSÄK
 • Erfarenhet från arbete i försvarsgrensstab, regional stab, regements-, flottilj- eller krigsförbandsstab, eller HKV
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Stockholm.

Tillträdesdatum: Sanarast enligt överenskommelse.

Befattningsnivå: Oberoende befattning (kan sökas av såväl militär som civil personal)

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Ulf Hassgård på tel. 08-788 85 17 eller mobil 070-517 85 17

Fackliga företrädare

OFR/O HKV Arne Nilsson

OFR/S HKV Kjell Tetzlaff

SACO HKV Camilla Robertsson

SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeKvalitetskoordinator
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som kvalitetskoordinator med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som kvalitetskoordinator hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-08-02.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Rekryteringskoordinator till I 19 Norrbottens regemente

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som rekryterare/rekryteringskonsult i Boden.

2024-06-05

Mer info

Lokalskötare

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som städare/lokalvårdare i Örebro.

2024-06-05

Mer info

Lärare åk 4-6 till Frösve skola, 100% tv

Skövde kommun söker en person till tjänsten som grundlärare, 4-6 i Skövde.

2024-06-05

Mer info